Reuters
Reuters

U Andaluziji žele gledati Sarriball, ali Mister čeka poziv sa San Sira

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.05.24. | 10:10

Neki talijanski mediji uvjeravaju kako na stolu ima ponudu Newcastlea, ali ta priča baš i ne drži vodu…

Skoro tri godine zadržao se Maurizio Sarri na klupi Lazija. U 137 utakmica na klupi Biancocelesta, Mister je ostvario 65 pobjeda, 30 remija i 42 poraza, da bi onda u ožujku ove godine, nakon četiri vezana poraza, s upravom kluba dogovorio rastanak.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kakogod to protumačili Talijani, odluka je bila obostrana. Sad, je li Maurizio prvi rekao 'odlazim' ili su čelnici kluba rekli 'mislimo da ovako više ne ide' , manje je bitno, jer iz aviona se vidjelo kako je zasićenje obostrano.

Na njegovo mjesto instaliran je Igor Tudor koji unazad par dana prima velike pohvale od talijanskih medija i talijanske javnosti, dok je Sarri, iako je u siječnju proslavio 65. rođendan, iznimno zagrijan da se što prije vrati na trenersku klupu.

Prije par dana pojavila se vijest kako Sarri ima ponudu Newcastlea, ali budući da su tu 'priču' probili Talijani, ne Englezi, lako je bilo povezati konce i shvatiti kako Talijani 'pecaju'. Howeova momčad ove sezone nije oduševila, ali imao je Englez puno problema s ozljedama zbog čega su mu čelnici kluba, kojima nije problem nekoga isplatiti i dovesti boljeg, odlučili dati još malo kredita.

Newcastle, dakle, nije opcija. Ali Sevilla je! Naime, Alfredo Pedulla piše kako Andalužani traže sastanak s Misterom kako bi mu predstavili projekt i kako bi ga pokušali uvjeriti da svoje trenerske talente odvede na Sánchez Pizjuán, no kako sad stvari stoje, najveći ambasador duhanskih proizvoda u svijetu nogometa takve ponude 'ne puši'.

On, javlja isti izvor, čeka ponudu Milana, s tim da Rossoneri prvo moraju zahvaliti Pioliju, a onda probrati tko najviše paše Milanu od svih kandidata koji su igri. Donedavno je Julen Lopetegui slovio kao netko tko će sigurno zamijeniti sadašnjeg stratega momčadi sa San Sira, ali peticija navijača Milana koja jasno pokazuje nezadovoljstvo takvom odlukom kluba vjerojatno mu je malo spustila dionice…

Kako bilo, ovog ljeta nas očekuje mnoštvo 'bombi' iz svijeta nogometa. Prvo Euro, potom transferi igrača, a bit će i, naravno, promjena na klupama. U kojoj će sredini Sarri na kraju završiti, u ovom trenutku ne zna ni on, ali Sevilla, kojoj treba kompletna rekonstrukcija nakon ove očajne sezone, mogla bi biti idealno mjesto za njega. Milan? Bilo bi zanimljivo, ali jedno su želje, a drugo realnost…




Tagovi

Maurizio SarriSevillaMilanLa Liga

Ostale Vijesti