Pixsell
Pixsell

Germanijak.hr postava 23. kola: Dinamo zasluženo dominira, Plavima pripao i potez kola

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 27.02.23. | 17:00

Niti jedna utakmica 23. kola nije završila s 'oba daju'.

U 23. kolu HNL-a vidjeli smo jednu utakmicu bez pogodaka, tri utakmice sa samo jednom loptom u mreži i najveći derbi Hrvatskog nogometa u kojem je Dinamo 'razmontirao' Hajduk s 4:0 i praktički, ne i teoretski osvojio naslov prvaka države. Jer, Bijeli sada imaju 11 bodova zaostatka i utakmicu više, a s obzirom na igrački kadar obje momčadi, šanse za nadoknađivanjem takve prednosti postoje tek u teoriji.

Dinamo je jučer demonstrirao silu i moć, igrao je lepršavo, atraktivno i učinkovito. Da smo stavili svih 11 Dinamovih igrača u ovu postavu, jer ne pobjeđuje se Hajduk svaki dan s 4:0, ne bismo pogriješili, no, na kraju smo se odlučili na petoricu najboljih Purgera.

Luka Ivanušec zabio je dva majstorska pogotka, imao je još nekoliko prilika, a da ga Ante Čačić nije izvadio u 69., možda bi stigao i do hattricka. Martin Baturina briljirao je s golom (trećim Hajduku u 10 mjeseci), a onda i teledirigiranom asistencijom Ivanušecu. Bio je razigran, rastrčan, a s loptom djeluje kao kao da je rutiner od 29, a ne 19 godina. Njima dvojici je naš izvjestitelj Tomo Ničota dao ocjenu 8.5.

Njima uz bok bio je Arijan Ademi (ocjena 8), kapetan koji je možda odigrao svoj zadnji Derbi, zabio je prvi i asistirao za drugi pogodak, dominirao je sredinom terena... iako je u karijeri odigrao 'bezbroj' sjajnih derbija, ovaj mu je bio jedan od najboljih, ako ne i najbolji.

Pola ocjene manje dobili su Bruno Petković i Josip Šutalo. Petković nije zabio, ali je bio iznimno rastrčan i razigran, driblinzima je lomio suparnika, sudjelovao je u svim bitnim akcijama, a učinak je konkretizirao dodavanjem Ivanušecu za 4:0. Josip Šutalo potpuno je neutralizirao Marka Livaju, kasnije i Jana Mlakara. Hajduk na cijelom susretu nije praktički niti jednom zaprijetio, velikim dijelom i zbog sjajne obrambene utakmice hrvatskog reprezentativca.

Ostatak momčadi? Golmanska pozicija pripala je Ivanu Čoviću, vrataru Slaven Belupa koji je na Rujevici imao šest obrana i na kraju je najzaslužniji za pobjedu svoje momčadi kod zahuktale Rijeke.

U posljednjoj liniji s tri igrača, uz Josipa Šutala, odlučili smo se na Luku Jelenića, stopera Varaždina koji je komandirao obranom svoje momčadi u 1:0 pobjedi nad Osijekom u Gradskom vrtu te Šibenikov stoper Stefan Pelić koji je predvodio obranu svoje momčadi protiv Istre 1961.

Na poziciju lijevog wing-backa u ovoj našoj imaginarnoj postavi stavili smo nominalnog krilnog napadača Kristijana Fućaka koji je pobjegao obrani Lokomotive zabio svoj prvijenac u crveno-crnom dresu i donio Gorici prvu pobjedu nakon Lokomotive u 5. kolu prvenstva i tek drugu pobjedu u sezoni!

Što se napada tiče, Bruno Petković je, rekli smo, u sredini, a na krilne pozicije stavili smo Antu Crnca, mladog napadača Slaven Belupa koji je svojim kasnim pogotkom Farmaceutima donio tri boda na Rujevici te Domagoja Drožđeka, napadača Varaždina koji je zabio jedini pogodak u Gradskom vrtu protiv Osijeka.

Za potrebe ove formacije, momčad smo postavili u 3-4-3 formaciju, s Lukom Ivanušecom i Kristijanom Fućakom na 'neprirdonim' wingbackovskim pozicijama.

Germanijak.hr postava 23. kola HNL-a:

POTEZ KOLA - Gol Luke Ivanušeca

U 38. minutu Derbija, pri rezultatu 2:0 za Plave, taman negdje u trenucima kada je Hajduk utomio pritisak Dinama, sjevnula je polukontra Plavih. Martin Baturina probio je desnu stranu i poslao savršeno preciznu dijagonalu na drugu stranu, loptu je primio Luka Ivanušec, krenuo je iskosa prema mladom Vuškoviću, slomio ga driblingom i preciznim udarcem od stative pogodio za 3:0 vodstvo Plavih. I ostale Dinamove akcije kod golova bile su lijepe, ali ova je ipak bila izvan svake kategorije.



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLGermanijak postava kola

Ostale Vijesti