Kevin Jairaj-USA TODAY Sports
Kevin Jairaj-USA TODAY Sports

Shaq: „Zubac je izvrstan. Ne zovu se akcije za njega, ali on obavlja ono u čemu je dobar“

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 02.05.24. | 09:26

Pred Clippersima je nezavidan zadatak – moraju na parket dovući najbolju verziju sebe i možda malo više vjerovati drugim igračima, poput Zupca

Nije jednostavno biti navijač LA Clippersa. To je kao da posljednjih 14 godina gledate jedno te isti film u kojem napamet znate radnju, ali se svejedno nadate da će ovog puta biti nešto drugačije. OK, Clippersi su i dalje živi u ovom doigravanju, iako su u nezgodnoj situaciji budući da gube protiv Dallasa s 3-2, no poraz bi mogao uzdrmati temelje kluba kojem su se dovođenjem Paula Georgea i Kawhija Leonarda predviđali veliki uspjesi i višestruki naslovi.

Za narednu sezonu je predviđeno otvaranje Intuit Domea, futurističke, dvije milijarde dolara vrijedne sportske arene koja će biti novi dom franšize. Steve Ballmer, prvi čovjek kluba, ima velike planove, no ne uspiju li Clippersi i ovog puta stići do prstena, pitanje je kako će izgledati u narednoj sezoni. Ali to je neka druga priča…

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trenutno je situacija takva da je sljedeća utakmica (pa i ona nakon, ako Clippersi stignu do nje), do or die, Clippersi više nemaju pravo na krivi korak protiv Dončića, Irvinga i društva.

A u sinoćnjoj utakmici su pokazali i da nemaju plan kada George i James Harden nemaju svoju večer.

Primjerice, Ivica Zubac je u prvom poluvremenu utakmice šutirao 6/7, a onda je u cijelom drugom pogledu jednom šutirao prema košu. Clippersi su sasvim odustali od unutarnje igre u trenucima kada je bilo jasno da su im Mavericski oduzeli igru izvana. Zubac je utakmicu okončao kao najbolji strijelac Clippersa (zajedno s Georgeom) s 15 poena, imao je i šest skokova i dva asista. U seriji s Dallasom Zubac je na prosjeku od 16 poena i devet skokova, a na parketu prosječno provodi 31 minutu.

Hraniti Zupca u postu ili ga 'ispoštovati' nakon picka možda nije način na koji će sastav iz LA-a stići do pobjede, ali ne bi škodilo da mu se ubacila pokoja lopta više unutra pa da se Dallas izbaci iz ritma, što bi možda otvorilo tricu.

Kibi dabi, jasno, no Ty Lue je prošao dovoljno u NBA ligi da pronađe B ili C varijantu. Plan igre ovog puta nije bio dobar, priznao je to i Zubac nakon poraza.

„Večeras smo bili spori. Ne bih rekao da se radi o umoru ili nečemu što je Dallas posebno radio. Nismo bili spremni za ovu utakmicu. Morali smo izaći na parket i natjecati se, a izgubiti s 30 poena nije dobro“, istaknuo je hrvatski centar, a kojeg je pohvalila ponajbolja 'petica' u povijesti igre, Shaquille O'Neal.

„Želio bih istaknuti Ivicu Zupca, on je izvrstan u svojoj ulozi. Za njega se ne zovu akcije, ali on obavlja svoj posao i uzima šuteve s visokim postotkom preciznosti. On neće pogađati skok-šut ili bacati se unatrag dok gađa, odradit će svoje iz pick and rolla u čemu je dobar“, istaknuo je popularni Shaq.

Pred Clippersima je nezavidan zadatak – moraju na parket dovući najbolju verziju sebe i možda malo više vjerovati drugim igračima, poput Zupca, kako bi izbjegli novo razočaranje. Dallas je nanjušio krv, Clippersi su stisnuti uza zid i moraju odgovoriti. U suprotnom, košarkaški analitičari im predviđaju novi, opsežan remont.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBALos Angeles ClippersIvica ZubacShaquille O'Neal

Ostale Vijesti