Gvardiol, Vlašić, Jakić, Barišić @Reuters
Gvardiol, Vlašić, Jakić, Barišić @Reuters

Hrvatska ima osvajača Europske lige, Duje brani čast u Konferencijskoj ligi, a kapetan Modrić u Ligi prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 15.04.22. | 09:09

Posljednji Hrvat koji je osvojio Europsku ligu bio je Mateo Kovačić u sezoni 18/19., a u slučaju da Real ne osvoji 'uhati trofej' prekinut će se niz koji traje već devet godina.

West Ham i Eintracht na jednoj te RB Leipzig i Rangers na drugoj strani borit će se za plasman u finale Europske lige koje se igra 18. svibnja ove godine u Sevilli. U sinoćnjim ogledima vidjeli smo neke iznenađujuće rezultate, od kojih je svakako najveći onaj Eintrachta koji je na Nou Campu slavio rezultatom 3:2 čime su uspjeli osigurati plasmanu polufinale Europske lige nakon remija u prvoj utakmici (1:1).

Za West Ham igra Nikola Vlašić, za Eintracht Kristijan Jakić, za RB Leipzig Joško Gvardiol, a za Rangers Borna Barišić. Dakle, jedan od navedene četvorice hrvatskih reprezentativaca na kraju sezone će se moći nazvati osvajačem Europske lige.

Kad je riječ o Konferencijskoj ligi, Hrvatska je ostala na samo jednom predstavniku. Prvi polufinalni par je onaj u kojem će snage odmjeriti Leicester City i Roma, dok ćemo u drugom gledati okršaj Feyenoorda i Marseillea. Budući da je Filip Benković ovog siječnja kao slobodan igrač preselio iz Leicestera u Udinese (bez odštete), jedini hrvatski nogometaš koji je ostao u borbi za prvi naslov osvajača Konferencijske lige je Marseilleov prvotimac Duje Ćaleta-Car.

Finale Konferencijske lige igra se 25. svibnja u Tirani.

Što se tiče Lige prvaka, jedini hrvatski predstavnik u poluzavršnici je Luka Modrić. U posljednjih 10 godina Hrvatska je uvijek imala finalista najelitnijeg klupskog natjecanja u nogometu, a od 2013. godine i naslova Bayerna barem jedan Hrvat je na kraju sezone osvojio Ligu prvaka. U polufinalu Lige prvaka igraju Liverpool i Villarreal, odnosno Manchester City i Real Madrid, a finale se igra 28. svibnja na Stade de Franceu.


Tagovi

Nikola VlašićBorna BarišićKristijan JakićJoško GvardiolWest HamEintracht FrankfurtRB LeipzigRangersEuropska ligaKonferencijska liga

Ostale Vijesti