REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Tko čeka, taj i dočeka: Roma pregazila Bodo/Glimt, u polufinale Konferencijske lige putuje i Ćaleta-Car (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.04.22. | 22:28

Kompletirano je četvrtfinale premijernog izdanja Konferencijske lige.

Osveta se kažu, najbolje servira hladna.

Jose Mourinho to itekako dobro zna jer je mjesecima skupljaju frustracije, bijes i nemoć kada god bi stao pred enigmu koja nosi ime Bodo/Glimt. Norvežani su se pokazali kao nemoguća misija za Romu i velikog Portugalca. Prvo su ga propisno osramotili u grušnoj fazi Europske lige deklasirajući ih rezultat 6:1, samo da bi ih kuglice ždrijeba spojile u ovoj, već sada kasnoj fazi premijernog izdanja Konferencijske lige.

Opet je izgledalo da će Norvežani biti ti koji se posljednji smiju. Bodo je izrežirao preokret u prvom ogledu i tako u Rim ponio 2:1 prednost iz prvog susreta, pa je malo tko vjerovao da će Roma lako proći dalje, ako će i uopće proći. Na kraju se ispostavilo da je Mourinho sav svoj jal spremio za Bodo/Glimt. Uz pomoć Tammyja Abrahama i Nicole Zaniola, Roma je potopila goste sa sjevera uz četiri pogotka. Junak pobjede? Trostruki strijelac Nicolo Zaniolo.

Bila je to jedna klasična dječačka igra „viktorije“. Roma je od prve minute okomito krenula na goste uz puno rizika, uz neumornog Abrahama koji je stalno vrebao grešku zadnjeg reda gostiju. Nije trebalo dugo čekati da takav pristup urodi plodom. Veliki broj Rominih igrača se sletio u šesnaesterac a Tammy je najbolje reagirao na jedan zalutali metak koji je sigurno pospremio u mrežu za 1:0.

Petnaest minuta kasnije, proradio je Zaniolo premda sve može zahvaliti Pellegriniju koji mu je uputio savršenu loptu u for. Mirna i sigurna realizacija za novu prednost Rome koja ih vodi dalje u polufinale. Da ne bude znojenja do poluvremena pobrinuo se isti igrač šest minuta kasnije, samo što je ovog puta dar-mar napravio Zalewski.

Bodo je, očekivano, nakon trećeg gola podsvjesno odustao. Roma je u drugom dijelu zabila još jedan gol, treći po redu za Zanola i tako si kupila 35 minuta nogometnog treninga. Romi se, nakon toliko posrtaja, napokon sve posložilo.

Što se tiče ostalih susreta, naš Duje Ćaleta- Car je odigrao svih 90 minuta u 0:1 pobjedi svog Marseillea na teškom gostovanju u Solunu protiv PAOK-a. Nosili su Francuzi 2:1 pobjedu s Velodromea u Grčku, no u 35.minuti je Payet zabio gol na asistenciju Guendouzija i tako dodatno zakomplcirao Grcima plan za prolaz dalje. Naš Antonio Čolak je odigrao 20ak minuta za Grke.

Za kraj, velika i izjednačena borba Slavije iz Praga i Feyenoorda je završila slavljem Nizozemaca. Nakon 3:3 trilera iz Rotterdama, u Pragu je Feyenoord preko dvostrukog strijelca Dessersa stigao do slavlja koje ga vodi dalje. Konačni rezultat 1:3

Što znači za polufinale? S jedne strane ždrijeba ćemo gledati okršaj Leicestera i Rome, s druge, Feyenoorda i Marseillea. Neka igre počnu.


Konferencijska liga, četvrtfinale

Četvrtak, 14. travnja

PSV Eindhoven – Leicester (0:0) 1:2

PAOK – O. Marseille (1:2) 0:1

Roma – Bodo/Glimt (1:2) 4:0

Slavia Prag – Feyenoord (3:3) 1:3

Napomena: U zagradama su rezultati prvih utakmica.

 

 


Tagovi

RomaBodo/GlimtKonferencijska ligaNicolo Zaniolo

Ostale Vijesti