REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

11 dodira za povijest: Leicester gubio, pa preokrenuo protiv PSV-a, gol odluke zabio je Periera nakon fantastične timske akcije (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 14.04.22. | 20:35

Odigrana je prva uzvratna utakmica četvrtfinala Konferencijske lige.

U prosincu, kada u Engleskoj gledamo naporni raspored odigravanja utakmica, svaka stranputica je samo – smetnja.

Za tamošnje prvoligaše, to vrijedi za apsolutno sva natjecanja, osim za Ligu prvaka pa nije uopće čudno što je trener Leicestera Brendan Rodgers prolaz u nokaut fazu nove, Konferencijske ligem, prokomentirao u čuđenju i neznanju. Osim ako nije bio ironičan. Englezi su ušli u turnir kao trećeplasirani u Europskoj ligi, pa je trener zagonetno izjavio kako ni sam ne zna što je to Konferencijska liga.

Naravno, takva komunikacija se prevrnula naglavačke u narednim mjesecima jer je Leicester izbacio Rennes iz osmine završnice, a potom i ostvario aktivan rezultat na King Poweru remiziravši s PSV-om. Danas je, u ranijem terminu došao red na uzvrat u kojem smo dobili prvog polufinalista ovog turnira ikada. Premijerno izdanje novog europskog, „trećeg“ puta traži prvog pobjednika.

S obzirom na najave iz prosinca, Leicester je danas istrčao na teren u svojoj najjačoj dosputnoj postavi. Maddison, Ihenacho, Barnes i naravno Schmeihel su istrčali na teren u Eindhovenu pokušati ostvariti čudo i proći dalje jer je forma i kvaliteta ove sezone jasno pokazala kako su Nizozemci ipak kvalitetniji suparnik. Barem su bili do 78.minute kada su Lisice pokazale svoju ćud. Konačni rezultat 1:2. Leicester ide dalje.

U prvih pola sata susreta, nakon puno bolje igre domaćina koji je iskoristio napadački postavljena gostujuća krila, PSV je dao gol ali ne svojom zaslugom. Iz jednog posve običnog dodavanja, kakvih talentirani Tielemans odradi desetine na utakmici, PSV je osjetio nesigurnost u predaji lopte i brzom kontrom koju je realizirao Zahavi, došao u vodstvo.

Srećom po Rodgersa, primljeni pogodak je malo trgnuo Lisice koje su do poluvremena, doduše bezuspješno, pokušale doći do izjednačenja. Imao je Maddison veliku priliku iz blizine, ali odbijena lopta, koja se rotirala u zaku prema mreži, ipak biva zaustavljena.

Pokušao se iskupiti i Tielemans. Odlično je uposlio Castagnea koji je natrčavao u peterac u 33.minuti, lopta je otišla pored gola. Svakako najveća (neiskorištena) prilika prvog dijela.

U drugom dijelu, očekivano, puno agresivniji Leicester. Lookman je zamijenio umornog Barnesa, a Albrighton je napravio mjesta Patsonu Daki. Rodgersove promjene su donijele bešto aktivnijeg gosta, no isposravilo se da je takav pristup samo olakšao „pristupne putove“ prema Schemihelu. Drugačije uostalom niti ne ide. Aktivan je bio i davno zaboravljeni Gotze, premda ga je mladi Fofana većinu utakmice „pospremio u džep“. Daka je uostalom imao i veliku priliku u 62. minuti, išao je gotovo pa oči u oči sa Mvogom, ali lopta odlazi pored gola. Mogao je do gola i Maddison, ali danas lopta jednostavno nije htjela u mrežu.

Potom, ključni trenutak utakmice stiže u 74.minuti. Sangare je mogao sve riješiti i zabiti gol, ali neobjašnjivo gađa pokraj gola. I upravo je zbog toga, u duhu okrutnih sportskih natjecanja, PSV kažnjen pogotkom. Jedan od najaktivnijih na terenu, James Maddison, zabija gol koji nas je odveo u produžetke.

Barem se tako činilo. Ricardo Periera je imao drugačije planove. Leicester je napokon naplatio puno bolju igru u nastavku i nevjerojatno, nakon čak 11 dodira u protivničkoj polovici stigao do gola koji ih je odveo u polufinale turnira za koji trener Rodgers, figurativno rečeno, nije niti čuo u prosincu.

Sada će sigurno više razmišljati o Konferencijskoj ligi jer je Leiceter u jedinstvenoj prilici postati prvi osvajač ovog turnira u povijesti. Njima sad preostaje kratki odmor a potom dvomeč sa boljim iz uzvratnog ogleda Rome i Bodo/Glimta. Norvežani u Rim nose 2:1 pobjedu iz prvog susreta, utakmica počinje u 21 sat.

 

Konferencijska liga, četvrtfinale

Četvrtak, 14. travnja

PSV Eindhoven – Leicester (0:0) 1:2

PAOK – O. Marseille (1:2)

Roma – Bodo/Glimt (1:2)

Slavia Prag – Feyenoord (3:3)

Napomena: U zagradama su rezultati prvih utakmica.

 


Tagovi

LeicesterPSV EindhovenBrendan RodgersKonferencijska liga

Ostale Vijesti