Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Mladina: “Prošlu utkamicu protiv Istre smo sebe udaljili od realnog ostanka u ligi“

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 02.05.24. | 17:39

Prošli susret Rudešani su poveli u šestoj minuti, a od 45. su imali i igrača više. Međutim, Istrijani su okrenuli utakmicu u svoju korist

Trener Rudeša, Davor Mladina, najavio domaći susret svoje momčadi protiv Istre 1961. Nogometaši Rudeša će u sklopu 33. kola Hrvatske nogometne lige na svome travnjaku ugostiti Istru 1961. Dugo vremena glavni konkurenti

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

za borbu protiv relegacije sada bez većeg rezultatskog pritiska igrat će svoj posljednji međusobni dvoboj ove sezone.

"Zadnju utakmicu u Puli nismo iskoristili svoju prigodu i igrača više. Tu utakmicu smo na neki način "počastili" Istru i sebe udaljili od realnog ostanka u Hrvatskoj nogometnoj ligi. Sada ćemo standardno dati priliku našim mladim nogometašima, a za rezultat ćemo vidjeti. Čeka nas zahtjevna utakmica, Istra se "korigirala" sustavom i načinom igre u zadnjih mjesec dana i jedino što je sigurno je da nas čeka tvrd susret na zapadu Zagreba."

Prošli susret Rudešani su poveli u šestoj minuti, a od 45. su imali i igrača više. Međutim, Istrijani su okrenuli utakmicu u svoju korist.

"Vjerujem da će utakmica biti drukčija nego prošla međusobna, u Puli. Zadnje dvije njihove prezentacije i promjene u dosta stvari kod protivnika, pripremiti ćemo se koliko možemo da se adaptiramo na njihov način igre i pokušati biti što opasniji."

Hajduk je u prošlom kolu uvjerljivo slavio protiv Rudeša rezultatom 5:1. Nije to dobro izgledalo za Mladinin kadar, kako su igrači podnijeli težak poraz?

"Poraz je bio dosta uvjerljiv, ali mi smo imali neke svoje šanse koje jednostavno moramo iskoristiti na terenu. To nas je na kraju krajeva "koštalo" i poraza protiv Osijeka i Slaven Belupa. Znači svaki pogodak je važan, prelagano smo primali golove u Splitu, a svoje šanse nismo zabili i onda rezultat mora biti visok. Tri njihova prva prekida su pretvorili u velike prilike. Nismo iskoristili neke situacije do kojih smo došli nakon što smo ih šokirali pogotkom."

Sada je prilika iskupiti se, protiv realno nešto slabijeg protivnika i podno domaće tribine bl. Alojzija Stepinca, pred svojim navijačima. Nakon dobrih partija na tom travnjaku i porazima protiv Osijeka i Slaven Belupa, te nakon matematičkog ispadanja iz najboljih domaćih deset klubova, možda je sada prilika za po drugi put u sezoni upisati sva tri boda?

"Ipak, mislim da nas energetski čeka zahtjevnija utakmica nego protiv Hajduka. Možda individualna kvaliteta Splićana i je veća i bolja, ali Istra ima puno veću energiju u ovom momentu. Oni će to što im kvaliteta nije na nivou našeg prošlog protivnika, na neki drugi način nadomjestiti, tako da nas čeka vrlo zahtjevna utakmica."

Neko vrijeme imali su u Rudešu kadrovskih problema, što zbog ozljeda, što raznih bolesti. Sada je situacija nešto bolja, iako i dalje nisu na raspolaganju dvije "šestice".

"Vanja Vukmanović i dalje nije u stroju, kao ni Tomislav Srbljinović. Ne fali nam puno igrača, tako da mislim da opet možemo složiti konkurentnu momčad. Unatoč tome što nam fale dvije "šestice". Ali ako moji igrači daju sve od sebe, vjerujem da možemo do pozitivnog rezultata."

Za kraj, Rijeka i Dinamo će u nedjelju međusobno odmjeriti snage u najbitnijem susretu natjecateljske godine. Hoće li se ovaj vikend odlučiti prvak?

"Moguće, ali možda i ne. Vidite da ima iznenađenja do kraja, svašta se može još desiti, kao u zadnjoj utakmici Rijeke. Ne mora značiti da će odlučiti prvaka, ali naravno da će utjecati u velikoj mjeri na kraj sezone, jer po meni Riječani moraju ići na pobjedu. Dok Dinamo i u slučaju neriješenog se pretvara u izrazitog favorita za titulu na kraju", zaključio je Davor Mladina.

Glavni sudac dvoboja Rudeš – Istra 1961 je Mario Zebec (Cestica), a pomoćnici su mu Ivan Starčević (Bjelovar) i Bruno Premužaj (Varaždin). U VAR sobi je Dario Bel (Osijek).



...


Tagovi

Davor MladinaHNLRudešIstra 1961

Ostale Vijesti