DPA/PIXSELL
DPA/PIXSELL

Željko Babić preuzima momčad za koju igraju dva bivša hrvatska reprezentativca

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.02.24. | 10:30

Stvara se prava hrvatska kolonija u vodećem sastavu lige

Nakon godinu dana trenerske pauze, Željko Babić dogovorio je novi posao. Kako je saznao Balkan Handball, bivši izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije uskoro će biti imenovan za novog trenera Olympiacosa!

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Vodeći klub grčkog prvenstva jučer je objavio da je sporazumno raskinuo suradnju s Nikosom Grammatikosom, iako je ostvario 13 pobjeda u isto toliko prvenstvenih utakmica.

Babić bi na klupi novog kluba trebao debitirati već u subotu kada im stiže drugoplasirani AEK, a zanimljivo je da će ga u novom klubu dočekati dva dobro nam poznata imena - bivši hrvatski reprezentativci Ivan Slišković i Ivan Vida. Obojica su zadnji puta na velikom natjecanju za Hrvatsku zaigrala na SP-u 2019.

Bit će mu to prvi trenerski angažman nakon što je prije točno godinu dana napustio kormilo Podravke. Prije toga, od klubova je vodio Metković, Split, Meškov, Gorenje Velenje i Eurofarm Pelister, a najpoznatiji je bio po tome što je od 2015. do 2017. bio izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, koju je odveo do brončane medalje na Europskom prvenstvu 2016. godine u Poljskoj.

Reprezentaciju je vodio i na Olimpijskim igrama u RIo de Janeiru, gdje smo ispali u četvrtfinalu od Poljske, a s klupe Hrvatske otišao je nakon SP-a 2017. Tada smo u velikoj drami ispali u polufinalu od Norveške nakon produžetaka, da bi u dvoboju za broncu prokockali sedam golova prednosti protiv Slovenije te završili na 4. mjestu. Bilo je to, ujedno, i posljednje polufinale Hrvatske na kontinentalnim smotrama. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Željko BabićIvan SliškovićIvan Vidarukomethrvatska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti