Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

HRS prelomio: Perkovac je bivši! Nasljednik još nije određen

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.02.24. | 18:18

Još nije poznato tko će ga naslijediti

Goran Perkovac više nije izbornik hrvatske rukometne reprezentacije!

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

HRS se samo kratko oglasio na društvenim mrežama:

"Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na telefonskoj sjednici održanoj danas, 6. veljače 2024. godine, jednoglasno je donio odluku da se zbog neuspjeha na Europskom prvenstvu u Njemačkoj s mjesta izbornika hrvatske muške seniorske reprezentacije smijeni Goran Perkovac

Čelništvo Saveza u ovom trenutku još nije odlučilo tko će ubuduće obavljati tu dužnost, stoga će odluka o novom izborniku biti donešena tijekom sljedećih nekoliko dana."

Goran Perkovac nije još dao reakciju na odlazak iz reprezentacije.

Perkovac je kao izbornik muške reprezentacije predstavljen 3. veljače prošle godine. Pod njegovim vodstvom reprezentacija je završila kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. s dvije pobjede, jednim neodlučenim ishodom i jednim porazom te osvojila drugo mjesto u skupini iza Nizozemske.

Na Euru u Njemačkoj Hrvatska je imala sjajno otvaranje protiv Španjolske koju su Perkovčevi izabranici svladali s uvjerljivih 39-29, da bi uslijedio neočekivani remi s Austrijom (28-28) i pobjeda nad Rumunjskom (31-25) u prvoj fazi natjecanja. U drugom dijelu Hrvatska je doživjela poraze od Francuske (32-34), Mađarske (26-29) i Islanda (30-35) pa je posljednja pobjeda nad Njemačkom (30-24) bila nevažna, jer su hrvatski rukometaši prije tog dvoboja izgubili sve izglede za plasman u borbu za odličja.

Hrvatska je u Njemačkoj završila na 11. mjestu, što je našim rukometašima bio drugi najlošiji plasman na europskim prvenstvima. Jedini lošiji rezultat ostvaren je 2002. u Švedskoj, kad je Hrvatska osvojila zadnje, 16. mjesto. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatski rukometni savezGoran Perkovac

Ostale Vijesti