Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Srijeda je 'dan d' hrvatskog rukometa: Povjerenje Perkovcu ili novo-staro ime u borbi za Pariz?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 05.02.24. | 15:51

Spominju se stranci, ali i neki bivši izbornici

Srijeda će biti dan d za hrvatski rukomet. Od povratka s Europskog prvenstva u Njemačkoj očekuje se odluka čelnika HRS-a, a za dva dana bismo ju trebali i dobiti. Prvo onu o izborniku, a potom i onu o popisu igrača za predstojeće izazove, koji su sve bliže.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Traju analize minulog turnira. Podbačaj s 11. mjestom i osjetna nervoza koja je izašla na vidjelo nakon povratka u Hrvatsku kulminirali su pitanjem - tko je krivac za ovaj rezultat? Jasno, kako to u sportu biva, glavom plaća šef struke pa je automatski stiglo i pitanje - hoćemo li mijenjati izborenika? Trenutačne informacije kažu: hoćemo. Spominjale su se mogućnosti dovođenja stranca, a pri tome je Zoran Gobac izričito rekao kako to sigurno neće biti crnogorski strateg Veselin Vujović. Koje bi drugo strano ime moglo sjesti na hrvatsku klupu, teško je zamisliti, osobito kada nas već za mjesec i pol dana čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu što će biti zadatak koji se 'mora' obaviti kako ne bismo propustili već druge Igre.

Dakle, igrače će morati posložiti netko tko ih dobro poznaje. Prvo je tu, jasno, Goran Perkovac koji još uvijek službeno nije otpisan i koji o svojoj sudbini za medije nakon povratka s Eura nije htio govoriti. Želio je pustiti HRS da bez pritiska donese odluku, ali opet, otvoreno je ranije rekao kako vjeruje da će ostati izborink i najavio da će biti promjena bude li se to dogodilo. Svoj je izvještaj Eura predao HRS-u i sada ga treba procijeniti i ocijeniti.

Ako Perkovac ne dobije povjerenje za nove izazove, treba pronaći rješenje, a stranac se rijetko kome čini kao dobar izbor, dok realno, među domaćim imenima stižemo do reciklaže.

Svjetsko i olimpijsko zlato, dva europska i dva svjetska srebra te svjetsku broncu donio je u vitrine domaćeg rukometa Lino Červar u prvom mandatu, a potom i posljednju nam medalju s velikog natjecanja - srebro s EP-a 2020. godine. Mago di Umago nije se na najljepši način rastao s HRS-om, dapače, rastanak im je bio dosta grub, no za viši cilj možda se i ratne sjekire zakopaju. Drugo ime, također trenutno bez angažmana, je Slavko Goluža. Tri brončane medalje u četiri godine na klupi reprezentacije donio je najtrofejniji hrvatski rukometaš koji je klupu napustio vlastitom odlukom.

Vraćati se nekim trećim imenima, kao što je mladi Hrvoje Horvat ili neko drugo teško da je zamislivo, ali u situaciji kada je voda do grla, ne bi nas ništa iznenadilo. Odluka će morati pasti jer do kraja tjedna trebamo predati i širi popis igrača za bitke za Pariz 2024. Doduše, 35 imena može posložiti svatko malo upućeniji u rukomet, ali neka tu ipak bude barem dijelom ruke izbornika pa bio to stari, novi, strani, domaći, poznati ili nepoznati. Samo, kako bi reklo jedno poznato ime za svoga vremena - idemo delati!

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.








Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaHrvatski rukometni savezGoran Perkovac

Ostale Vijesti