Kolektiff images
Kolektiff images

Perkovac: "Vjerujem da ću ostati izbornik. Većina igrača stiže iz lige u kojoj još Valter i ja možemo igrati, a promijenio bih neke stvari u Kölnu"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 23.01.24. | 10:41

Hrvatska je daleko od onoga što se očekivalo nakon utakmice sa Španjolskom...

Izbornik Goran Perkovac stao je pred novinare jutro nakon poraza od Islanda i podijelio svoja razmišljanja.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Dogodile su se u drugom dijelu neke meni neobjašnjive grešeke, poklanjali lopte protivniku. Mislim da mi nismo fizički spremni nositi se s jakim momčadima, vidite i sami, kako turnir odmiče, mi se s tim ne možemo nositi. Imamo mladu, perspektivnu momčad, to je proces sazrijevanja, koji mora proći, ali Islanđani imaju 18 vrhunskih igrača u vrhunskim klubovima koji su nositelji igre, a naši momci to nisu. Šveđanima je trebalo osam godina povratak na vrh, meni je ovo normalan proces sazrijevanja", rekao je i dodao:

"Nedostajala nam je želja, volja, ne razumijem da je jedan Island ima veću želju nego mi, a ne igra im ni za što ta utakmimca."

Slijedi čudna utakmica s Njemačkom.

"Volio bih da odigramo utakmicu kao što smo igrali na početku grupne faze. Jako su borbeni, nisu na nivou Njemačke od prije, ali su ekipa koja te može samljeti. Mi smo uvijek govorili da su naši golmani nešto konačno obranili, a njihovi su već godinama na tom nivou. Wolff ih drži u turniru. Imaju i igrače, ne pitaju je li boli, samo igraju, lijepo ih je vidjeti."

Islanđanima je jučer nedostajalo četiri bitna igrača.

"Rotacija tu nije bitna. Drugim momčadima je energetski dio jednostavno veći. Naši igrači u velikom dijelu ipak igraju u hrvatskoj ligi u kojoj bi možda Valter i ja još mogli igrati. Ništa kod nas osim energetskog dijela nije upitno, dosta znanja imaju, ali kako turnir odmiče, vidite i sami kako izgledamo."

Je li se moglo više odraditi u pripremama?

"Nije se moglo optimalno trenirati, imali smo stalno tri, četiri igrača bolesna. Moram se zahvaliti igračima, nije lako vratiti se nakon temperature 39 na utakmicu. Sada da mogu promijenio bih, trenirali bismo svaki slobodni dan. To je bilo u dogovoru s kondicijskim trenerom, igračima svima, možda smo to trebali promijeniti, ali dečki su rekli da su potpuno prazni i dali smo im da malo duže spavaju."

Jeste li ipak trebali pozvati nekoga novoga?

"Ne bih rekao. Nismo mi cijeli turnir odigrali loše. Ovo je najbolje što mi imamo, nevezano za to tko će ih voditi, oni su najbolje. Četiri ili pet godina jednog nerada smo morali nadoknađivati, kretali smo iz minusa, a ne od nule."

Je li to znači da će netko novi biti izbornik?

"Ma ne, ja sam uvjeren da ću ih ja voditi, ali moraju neki od igrača ipak sami sa sobom odlučiti da ulažu u sebe. Skandinavci i neki drugi u slobodno vrijeme jednostavno uzmu bicikl,, planinare, stave bubice i idu, a znate i sami da je naša kultura takva da kada smo slobodni ne radimo ništa."

Kako objasniti lošu igru?

"Ne bih rekao da je to bila nedisciplina, ali jednostavno se vidjelo da mi na terenu samo hodamo, da smo prazni."

Jeste li razgovarali s Cindrićem?

"Jesam, rekao sam mu da želim da on bude vođa ove momčadi, da povuče, da predvodi igru, rekao je hoću šefe, ali ne znam što se dogodi. Jednostavno, ni Cindrić ne igra u Bukureštu previše, još je bio i ozlijeđen. Ali ne treba samo gledati na njega, nije tu samo Cindrić... Vidjeli smo sada evo nije bilo Duvnjaka već nekoliko utakmica i što ćemo onda, tko će ako nema Duvnjaka. Igrači moraju između sebe pronaći tko je taj vođa. Ja možda nisam bio najbolji igrač u svojoj generaciji, ali su svi uvijek pitali kada bi došlo do nekog pitanja "što kaže Peki"..."



Tagovi

Goran Perkovachrvatska rukometna reprezentacijaEuropsko prvenstvo za rukometaše 2024.

Ostale Vijesti