Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

IHF odredio domaćine kvalifikacija za OI, Hrvatska može računati na veliku podršku

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 02.02.24. | 19:23

Turniri se igraju od 14. do 17. ožujka

Svjetska rukometna federacija (IHF) upravo je objavila domaćine tri kvalifikacijska turnira za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Hrvatska će svoj put prema „gradu svjetlosti“ tražiti u Hannoveru od 14. – 17. ožujka ove godine. Kao što je poznato, s nama u grupi su još domaćin Njemačka, Austrija i Alžir. Domaćini preostala dva turnira su Španjolska i Mađarska, odnosno Granollers i Tatabanya.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Tako je završeno dugačko ovotjedno isčekivanje. Hrvatska je bila jedan od kandidata za domaćinstvo, ali je IHF odlučio prednost dati Njemačkoj koja je bila peta na Svjetskom prvenstvu 2023. godine.

IHF je već ranije odredio da će u skupini 2, gdje se nalazi Hrvatska, prvi susret biti između naše reprezentacije i najugodnijeg iznenađenja nedavnog Europskog prvenstva, Austrije 14. ožujka 2024. godine. Dan ili dva kasnije (odluka je na IHF-u i vlasniku televizijskih prava) igrat ćemo protiv domaćina Njemačke, a posljednji susret s afričkim doprvakom Alžirom na rasporedu je 17. ožujka.

Sve tri dvorane u kojima će se igrati kvalifikacije imaju kapacitet od 6000 ili više tisuća mjesta, ali prema procjeni IHF-a i sve potrebne uvjete za takvo natjecanje. Konkretno, ZAG Arena u Hannoveru ima kapacitet od 9800 mjesta.

SKUPINA 1: (GRANOLLERS) Španjolska, Slovenija, Bahrein, Brazil

SKUPINA 2: (HANNOVER) Njemačka, Hrvatska, Alžir, Austrija

SKUPINA 3: (TATABANYA) Norveška, Mađarska, Portugal, Tunis (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijanjemačka rukometna reprezentacijaAustrijska rukometna reprezentacijaKvalifikacije za Olimpijske igre

Ostale Vijesti