Hrvatski rukometni savez
Hrvatski rukometni savez

Sigurdsson prvi put okupio Hrvate: "Imat ćemo kompletnu momčad u ponedjeljak", Gojun: "Ova momčad može bolje od 11. mjesta na EP-u"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 08.03.24. | 18:31

No ne bi to bilo reprezentativno okupljanje da izbornika, koji god on bio, ne zaboli barem jednom glava zbog neke nenadane promjene

Novi izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Dagur Sigurdsson okupio je danas u Zagrebu veći dio igrača na koje računa za skorašnje olimpijske kvalifikacije u Hannoveru, a na popisu je, kako znamo od prije, dosta promjena. Drugi dio igrača doći će naknadno jer imaju obveze u klubovima ovoga vikenda tako da je realno očekivati da će kompletna reprezentacija biti na okupu tek u ponedjeljak poslijepodne, a do tda će ovaj dio momčadi odmah započeti s treninzima tako da je prvi na rasporedu već danas od 18 sati.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Osjećam se vrlo dobro, čekam da sve počne. Ovdje sam otkad smo se zadnji put susreli, pripremamo sam se za nadolazeće izazove za kvalifikacijske utakmice", rekao je u uvodu novi izbornik pa nastavio:

"Čekamo utakmice koje se igraju za vikend, tako da čekamo i informacije o igračima koji nisu sto posto spremni. Imat ćemo kompletnu momčad u ponedjeljak, nadamo se da ćemo sve proći dobro. Sretan sam što možemo početi i s igračima koji su ovdje. To su dodatni treninzi, službeno sve počinje u ponedjeljak. Sretan sam zbog onih koji su ovdje, iako ih ima samo devet, deset. Dobro je da im mogu govoriti o svojoj filozofiji i pripremi uoči utakmica."

No ne bi to bilo reprezentativno okupljanje da izbornika, koji god on bio, ne zaboli barem jednom glava zbog neke nenadane promjene. Tako je i ovoga puta od akcije s reprezentacijom morao odustati David Mandić koji je, nažalost, i dalje ozlijeđen. Zbog toga je Sigurdsson s liste pričuva pozvao Lovru Mihića. On i Tin Lučin priključit će se reprezentaciji naknadno jer ih klub nije obvezan pustiti prije ponedjeljka kada službeno počinje EHF Team Week, potvrdio je HRS. Domagoj Duvnjak će doći nešto kasnije zbog osobnih razloga, Marko Kopljar je ozlijeđen, kao i Luka Stepančić.

"Moramo ići dan za dan i vidjet ćemo što će biti. Definitivno postoje stvari koje bih želio promijeniti. No, također sam realističan koliko brzo se to može ostvariti. Male promjene ćemo napraviti, a na duže staze ćemo vidjeti", rekao je Sigurdsson.

O drugim informacijama oko rostera igrača objavio je Savez kratko:

"Zbog utakmica koje igraju za svoje klubove od petka do nedjelje pak, ali i ozljeda koje su imali u posljednje vrijeme, na izbornikovom radnom popisu, koji nije bio službeni, a dio medija ga je objavio, nisu se našli igrači poput Luke Cindrića, Verona Načinovića ili Ivana Martinovića. Oni tijekom vikenda imaju nastupe za svoje klubove, dvojica su dugo bila ozlijeđena i dobiju li dopuštenje klubova odnosno liječnika, priključit će se reprezentaciji u ponedjeljak na večernjem treningu", u poklon papiru je objavio Savez.

Na okupljanje su stigli i Davor Ćavar, Zlatko Raužan, Maksimilijan Molc i Davor Gavrić koji nisu bili na širem popisu od 35 imena, ali su pozvani da bi izbornik imao dovoljno igrača za trening do ponedjeljka. Inače, reprezentacija će imati jedan trening dnevno i to od 16.00 – do 18.00 sati. Izbornik će raditi na djelomičnom preslagivanju igre, posebno obrane, ali bit će tu prije podne mnogo pojedinačnih razgovora, zajedničkih analiza suparnika, međusobnog upoznavanja.

U Hannover se putuje 13. ožujka u prijepodnevnim satima. Pdosjetimo, Hrvatska se nalazi u skupini 2 olimpijskih kvalifikacija zajedno s Njemačkom, Austrijom i Alžirom. Prvi susret ima 14. ožujka u 20.15 protiv Austrije. Dva dana kasnije čeka je Njemačka u 14.30 sati, a 17.ožujka igra se protiv Alžira u 16.45.

Hrvatski rukometni savezHrvatski rukometni savez


Jakov Gojun ponovno je među reprezentativcima.

"Sigurdsson je karakteran čovjek, ima viziju, pokazao je to sa svojim klubovima i reprezentacijama. Radi se ozbiljnom treneru, vjerujem da će se čim prije uklopiti. Nema puno vremena, a ulog je velik, Olimpijske igre su u pitanju. Vjerujem da će ova reprezentacija može puno više od 11. mjesta na Europskom prvenstvu", rekao je Gojun.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dagur SigurdssonJakov Gojunhrvatska rukometna reprezentacijaKvalifikacije za Olimpijske igre

Ostale Vijesti