Luka Batelić / Pixsell
Luka Batelić / Pixsell

Perkovac: "Nisam optimist da će se Duvnjak oporaviti, a naše greške su nedopustive na ovom nivou"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 19.01.24. | 11:00

Jutro je ipak pametnije od večeri...

Izbornik Goran Perkovac jutro nakon poraza od Francuske dao je svoje dojmove, a opet ponovio da u svoje igrače ima potpuno povjerenje.

"Sigurno da je jutro pametnije od večeri, napravili smo već neke analize, igrali smo dobru utakmicu, ne bih rekao vrhusnku, ali imamo 16 tehničkih grešaka, od toga sigurno jedno 5 dodavanja točno protivninku u ruke gdje su nas oni iskontrirali, zabijali na prazan gol, to ovaj nivo ne podnosi. Ne možemo to drugačije naučiti, mladi su to igrači, a treninzi nikad ne mogu donijeti onu pravu sliku stvari već samo velike utakmice. Ali dečki igraju jedan ozbiljan rukomet, nadam se samo da nećemo gubiti zbog naših grešaka, ako je protivnik bolji, u redu, ali to nam se dogodilo protiv Austrije i Francuske. U ovom trenutku ću biti neskroman, mislim da nema baš neke ekipe koju mi ne možemo dobiti. Zato bih čestitao svojim igračima, vraćali smo se tri, četiri puta u utakmici, pokazali da mogu, takvu kvalitetu nemaju sve momčadi", rekao je izbornk pa priznao koliko puno smo grešaka imali.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Na trenutke u presudnim trenucima ne bi trebali raditi greške. Ali ne bih izdvajao nikoga. Radili su ih svi. Da mogu trenirati više, na tome se bazirao i prije uspjeh, žao mi je da nam nije više igrača iz istog kluba, to je prednost nekih reprezentacija."

Hoće li se Duvnjak uspjeti oporaviti za prenstvo?

"Sad sam baš bio s Duletom. Osjeća se katastrofalno. Boli ga cijelo tijelo, nisam optimist nažalost, ali vidjet ćemo."

Dakle, sad je vanjska linija bez Martinovića i Duvnjaka.

"Imam neograničeno povjerenje u ove momke, neću još reagirati pozivima, ako se netko još ne daj Bože razboli ondna ću možda reagirati, ali za sada ne. Oni su mladi momci, mogu oni to, oporave se. Šteta je ako ne bude Duvnjaka, to je velik udarac, izvadite nekoj drugoj reprezentaciji takvog igrača, naravno da će biti teško. Ali neću se žaliti."

Kako vidite Mađare?

"Vidjeli ste Mađarsku jučer, imaju velike igrače, čvrsti su, ali nešto sporiji, tako da moramo ih natjerati da trče, mislim da je tu šansa za lake golove, igraju puno preko svog pivota koji je 207 cm, s njima se ne vrijedi hrvati, prejaki su oni za to."

Nijemci su jedva prelomili na kraju.

"Ja nisam iznenađen time što su Kuzmanović in Mandić obranili 16 golova ili koliko, ja nisam. Nitko nije osvojio medaljujj bez dobrih golmana. Šet, sedam obrana nije dovoljno, s te strane je šteta što nismo uspjeli pobijediti. Mi moramo pomoći dobrom obranom. Wolff koji drži njemačku u turniru, sigurno prelomi utakmicu, moramo ići sigurnije, moramo šutirati kao protiv Španjolaca kada je šansa. Svaki put nam bekovi moraju ići sa 100 posto i kada je 100 posto šansa. Sigurno ih možemo dobiti."

Mogu li Francuzi sutra riješiti Islanđane.

"Bilo bi sjajno da Francuzi riješe sve, to bi nas onda kad obavimo svoj posao puno pomoglo. Eto nas visoko, koliko, nitko ne zna..."

Lučin se ugasio nakon Španjolske.

"Najteže je učiti na svojim greškama. Mladi su to igrači, ne mogu oni sve stalno igrati na sto posto, trebaju učiti, nisu 300 utakmica na terenu. Kao što nam je jučer Duvnjak falio da radimo neke promjene u obrani, tako i možda još neke. Ja u ove momke imam povjerenja, ušli su mi u srce."



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaEuropsko prvenstvo za rukometaše 2024.Goran PerkovacDomagoj Duvnjak

Ostale Vijesti