nph / Schulz/PIXSELL
nph / Schulz/PIXSELL

Perkovac EKSKLUZIVNO nakon imenovanja za izbornika: "Osjećaj je predivan, plan već imam, ali drastični rezovi nisu dobri"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.02.23. | 16:40

Novopečeni izbornik nije krio svoju radost

Kapetan zlatne olimpijske generacije iz Atlante, Goran Perkovac, novi je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije. Odmah po imenovanju nazvali smo ga i porazgovarali o prvim planovima. Jasno je, nije lako odmah ih diktirati, novost je ova vijest, ali imao je novi izbornik dosta konkretnih odgovora.

Nakon čestitke, Perkovca smo upitali kakav je osjećaj biti izbornik Hrvatske?

"Jako lijep, predivan osjećaj", rekao nam je, dok se uz te rečenice čuo onaj ponosni smijeh, ono kad ne možete maknuti osmijeh s lica.

Znali ste ranije već da ćete postati izbornik ili tek nakon sastanka?

"Tek nakon sastanka, ali sve je dalo naslutiti da neće biti problema, da će biti ovakva odluka."

Vratili ste se u Hrvatsku?

"Jesam, tu sam već tri, četiri dana."

Kakav je plan i program za prvu ruku?

"Za početak u petak ujutro imamo predstavljanje, konferenciju za medije. A nakon toga ću gledati da što prije popričam s igračima, da vidim tko od njih što može i želi, tko je ozlijeđen, tko ima kakve zamisli."

A tko će vam biti u stručnom stožeru?

"Imam već neka imena u glavi, dosta njih, ali svakako prvo moram njih pitati žele li oni to uopće, tako da je nepotrebno da ih iznosim imena, ali znat ćete sve na vrijeme. Do petka ih sigurno neću imati, ali ću ih imati do negdje sredine drugog mjeseca. Nije nužno baš da to petka znamo kondicijskog ili pomoćnog trenera, ima vremena, moram prvo s tim ljudima razgovarati."

Kada ste spomenuli igrače, ranije ste nam govorili o nekim promjenama koje bi bile na odigranom prvenstvu da ste vi bili izbornik, hoće li onda biti puno promjena na vašem popisu?

"Drastični rezovi nikada nisu dobra ideja pa ni sada. Gledat ću na to da složim momčad koja može trajati dvije, tri, više godina jer smo sada promijenili 30 i nešto igrača u kratkom vremenu, a zapravo nitko od njih nije znao svoj status u reprezentaciji. Idemo na kontinuitet."



Tagovi

Goran Perkovachrvatska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti