REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Perkovac: "Duvnjak je bolje, ali još četiri igrača su pod temperaturom, ne znamo hoće li biti spremni za Island"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 21.01.24. | 10:35

Izbornik je podijelio svoja razmišljanja jutro nakon poraza od Mađarske

Izbornik hrvatskih rukometaša Goran Perkovac stao je pred novinare nakon poraza od Mađarske i iskreno progovorio o svemu pa najavio i nove probleme.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"To je bila prva teška noć na turniru jer kad malo proanaliziramo odigrali smo vanzemaljski protiv Španjolske, jako dobro protiv Austrije, Rumunjske i Francuske. Tako da ako hoćemo kritizirati, možemo, ali ja bih stao u zaštitu tih svojih igrača. Stalno je netko bolestan, a ne tražimo alibij. To su jako mladi igrači. Vjerojatno ćemo vidjeti još utakmica kao i protiv Španjolske, ali i ovakvih. Kada će sazrijeti, to je teško sada reći", kaže Perkovac i dodaje veliki problem:

"Zdravstveno stanje nas već od priprema prati katastrofalno. Sada opet imamo četiri igrača pod temperaturom. Karačić, Srna, Maraš i Mamić. Ali ne tražimo alibije, Austrija je najbolji primjer. Tko bude sutra sposoban, igrat će. Trebamo pobijediti taj Island, što sigurno neće biti lako, da ste me pitali prije rekao bih da će Island biti među prve tri momčadi."

Koga ćete pozvati?

"Nisam nikoga pozvao. Čekam vidjeti kakvo će biti stanje. Ako budu u stanju igrati nema potrebe, ali promišljamo. Duvnjak je puno bolje, vidjet ćemo hoće li biti spreman sutra. Vidjet ćemo tko

Gdje je krenulo po krivom protiv Mađarske?

"Od početka. Krenuli smo kao zombiji, nismo bili agresivni, tražili kontakt, nego smo skakali u blok, oni su prolazili kroz sredinu, a htjeli smo ih pretrčati i malo istući, nismo bili u toj utakmici. Od početka se vidjelo da je to ispuhani balon. Malo više strukture koju bi srednji bekovi trebali dati, a nismo. Oni su i lijevi vanjski jako mladi."

Zašto niste koristili iskusnije Karačića i Cindrića u kombinaciji zajedno onda na tim pozicijama zbog iskustva?

"Nisam ljubitelj dvostruke izmjene na ovoj razini. Mislim da ti stariji moraju jednostavno u nekim trenucima povlačiti te konce, da moraju dati svojim iskustvom neke smjernice budući da su ostlai igrači jako mladi, ne treba ih ostaviti da odlučuju sami."

Rasplet za polufinale je i dalje moguć.

"Fokus je samo na Islandu, a sve ostalo što će se dogoditi ja ne mogu utjecati. Možda ih se još pet probudi s temperaturom ili nešto, a onda svi planovi padaju u vodu."

Što je s Cindrićem? Imao je jedan pokušaj na gol.

"S njim ću, i s još par igrača obaviti danas razgovor, da vidim što ih sputava da odrade utakmice na nivou na kojem se očekuje od njih. Možda je tu i umor, ali nismo mi jedini umorni. Uvijek uzimam tu Austriju kao primjer. Ne možemo bez Cindrića i Karačića na nivou sigurno dobiti utakmice, tako je svim momčadima, sve iih imaju na nivou."

Kada ćemo koristiti drugu obranu, makar i 5-1?

"Ako je Dule zdrav, sigurno ćemo to probati. Jučer se nisam usudio igrati 5-1 jer bi protiv Klarice i Maraša Banhidi njih odnio. Moramo znati da su Islanđani puno bolji igrači od Mađara. Jednostavno oni to znaju razbijati, ali moramo im probati razbiti ritam. Stna to isto može igrati, čak u prijelazu iz 5-1 u 6-0 i dobro je to funkcioniralo. Samo se molim da netko od njih bude spreman da barem imamo momčad za utakmicu."




Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaEuropsko prvenstvo za rukometaše 2024.mađarska rukometna reprezentacijaGoran Perkovac

Ostale Vijesti