Marko Lukunic
Marko Lukunic

Obrvan i Čupko složni: "Dvojicu smo htjeli zadržati, ali nismo uspjeli, a želimo u osminu finala Lige prvaka"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 28.07.22. | 20:11

“Ova momčad može i mora napraviti iskorak u Europi”, naglasio je Čupić

Jubilarni 30. naslov prvaka stigao je u vitrine Zagreba krajem svibnja, a već početkom lipnja postalo je prometno u hrvatskom prvaku. Billo je i odlazaka, ali konkurencija se dobro zaoštrila i u hrvatskom glavnom gradu. Na lijevom vanjskom Vuko Borozan, na desnom Milan Milić, na golu Aljaž Panjtar, na lijevom krilu Gabriel Buvinić i Timur Dibirov... i onda trener Ivica Obrvan kaže:

“Je, dobra je analiza, ali nismo imali samo dolaske. Otišlo je jako puno bitnih igrača, dobili smo nekoliko vrlo bitnih ozbiljnih igrača. Ciljevi su sigurno plasirati se u osminu finala Lige prvaka, a kod kuće je cilj biti prvi i osvojiti Kup kao i uvijek i nadam se da to možemo. Ja bih kao trener volio da se novi igrači što prije uklope u momčad i da u odnosu na prošlu sezonu kvalitetnije startamo u Ligi prvaka, da uhvatimo koji bod koji bi nam puno značio u daljnjem natjecanju.”

Ovaj je prijelazni rok jedan od najboljih za Zagreb, kada se pročešlja nekoliko godina unatrag.

“Po brojnosti novinara na prvom treningu vidim da su ovi dolasci ostavili traga, što je shvatljivo. Jer kad dođu Timur Dibirov, Vuko Borozan i nekoliko poznatijih igrača mlađe garde, sigurno da je prijelazni rok bio dobar. Volio bih da nam je ostao barem jedan igrač na sredini, ili Obranović ili Vistorop, ali to nije bilo moguće. Sigurno da sam kao trener zadovoljan i želio bih da se čim prije novi igrači prilagode i uklope da od starta pružamo dobre igre, da imamo zdravlja.”

Timur Dibirov može biti opasan s krila, ali i odličan adut u obrani 5-1. 

“Tako je. Mi smo i prošle sezone imali dvije vrste obrane, 6-0 i 5-1 sa Zvonimirom Srnom naprijed, koja je malo drugačija od ovog načina na koji Timur igra, ali imamo i to u glavi da bismo mogli imati i to kao treću obranu, sve što bi nam moglo koristiti da ostvarimo dobre rezultate.”

Jedan od senatora u redovima Zagreba zasigurno je Ivan Čupić. Domaća legenda, reprezentativac, zabavljač… Sve što treba u datom trenutku.

“Ova momčad može i mora napraviti iskorak u Europi”, naglasio je Čupić.

Koliko si utjecao na dolazak Timura u redove Zagreba?

“Haha! Spletom okolnosti se dogodilo se to. A Timur je takav kakav je. Cijeli život je pobjednik, igrao Ligu prvaka i ne može se zamisliti bez toga. Bili su kontakti između njega i kluba, malo su uspostavljeni uz pomoć mene i eto, završili smo taj posao. On je spreman i željan. Znam da za balkanske prilike ima dosta godina, ali uvjerit će se hrvatska javnost da još može dati puno toga ovome klubu", kaže Čupko i dodaje:

“Ja vjerujem da smo napravili kvalitetnu ekipu, da smo otišli s Timurom i Borozanom u jednom novom smjeru. Možda nije u smjeru mladih, ali doveli smo dva kapitalca koja donose prevagu i na terenu i van terena i u svlačionici, a to samo može biti pozitivno za ekipu koja je tu od prošle godine. Naravno da bismo voljeli da je dio ekipe od prošle godine tu, pogotovo Sandro i Vistorop, ali život ide dalje, mislim da je realan cilj prolazak skupine LP i Final Four SEHA-e. Tome trebamo težiti.”


Tagovi

Ivica ObrvanIvan ČupićRK Zagreb

Ostale Vijesti