REUTERS/Ognen Teofilovski
REUTERS/Ognen Teofilovski

Šipić za Germanijak: "Ne ljutim se na Zagreb, a izborniku Horvatu sam zahvalan do neba"

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 28.07.22. | 14:21

"Tu sam u Splitu, treniram, u kontaktu sam s menadžerima, ali ne želim to ništa još govoriti jer nije još ništa riješeno, nisam ništa potpisao, a znate kako je u rukometu, jedan dan imaš, drugi dan nemaš"

Hrvatski rukometni reprezentativac Marin Šipić više nije igrač RK Zagreba. Iako je vijest u javnosti jače odjeknula tek posljednjih dana, Marin nas uvjerava, nije ništa dramatično. A ako je nešto karakteristično za njega, onda je ta pozitivna crta. Tko god ga je upoznao teško da ga je vidio ljutitog. Briljirao je na Svjetskom prvenstvu 2019. igranom u Njemačkoj i Danskoj i od tada se uvukao pod kožu svim rukometnim zaljubljenicima. Uvijek s osmijehom na licu i spreman za zeznaciju, ali i za pošteno odraditi posao.

Nazvali smo Marina, uhvatili ga u rodnom Splitu gdje trenira i priprema se za nove avanture, iako nam nije htio još otkriti koje bi to mogle biti. No ovaj dobri duh hrvatskog rukometa kaže, Zagrebu ništa ne zamjera.

"Nema tu drame niti ikakvog ružnog razlaza. Moj je ugovor sa Zagrebom bio potpisan na tri godine i istekao je 1. srpnja. Još 1. lipnja smo bili na zajedničkom ručku svi iz kluba gdje smo se pozdravili, a kasnije se nismo čuli. Nisam ja njih zvao, nisu oni mene zvali. Nije bilo zajedničkog interesa i to je to."

Smatrate li da su vas ipak mogli nazvati, makar da se jedan na jedan dogovorite o rastanku?

"Ma mogli su, ali nisu, nema tu sad... Ja se ne ljutim, to je njihova odluka."

Sada ste u Splitu?

"Tu sam u Splitu, treniram, u kontaktu sam s menadžerima, ali ne želim to ništa još govoriti jer nije još ništa riješeno, nisam ništa potpisao, a znate kako je u rukometu, jedan dan imaš, drugi dan nemaš. Tako da neću ništa govoriti dok nije crno na bijelo, ali je, ima opcija, tako da se nadam da bih mogao nešto riješiti narednih dana i otići iz Splita."

Valjda nije tako loše u rodnom gradu?

"Ma ne, ovdje je idealno. Treniram dopodne, popodne se kupam. Ne ide bolje od ovoga. Ali mislim da je vrijeme da se vratim rukometu. Sada treniram s Ivom Katušićem privatno, čovjekom koji je prije radio u Hajduku. Već sam dva mjeseca u treningu barem jedan put dnevno, nekada i dva. Imao sam samo pet dana slobodno tako da, što se tiče spreme, mislim da nema straha. Spreman sam."

Imate li ligu na koju ciljate?

"Naravno da uvijek imaš nešto što preferiraš, ali kad si 1. kolovoza još kod kuće, nije ti baš situacija u kojoj puno biraš. Ponudu koju dobiješ pogledaš, vidiš koja je ekipa, koja liga, što se igra, osnovne stvari i doneseš odluku. Naravno da svatko ima svoje želje gdje bi htio igrati nekada, ali sada je realna situacija: u Zagrebu nisam puno baš igrao. Imao sam ozljedu, operaciju, zadnju godinu nisam baš puno igrao i treba biti realan prema sebi i prema drugima. Tražim nešto gdje ću igrati, gdje ću se vratiti u formu i to je to."

U reprezentaciji ste ipak ostali.

"To mogu samo zahvaliti mom izborniku Horvatu koji me trenirao pet godina u mlađim kategorijama reprezentacije, tri godine u Našicama, praktički otkad igram on me trenira. On je znao kolika god borba bila u Zagrebu, što može očekivati i dobiti od mene. On me zvao i beskrajno sam mu zahvalan na tome. Imao sam toliko malu minutažu u Zagrebu da je bilo nerealno očekivati da bi te netko pozvao, ali mislim da sam super odradio taj poziv, na prvenstvu sam imao šut 21/23 doslovno. Vjerujem da sam mogao i bolje da sam bio u boljoj formi, da sam igrao u klubu, ali nemam što nego biti zahvalan Horvatu do neba."

Kad smo već kod izbornika, kakva je atmosfera u reprezentaciji s njim na čelu?

"Brutalna je. Ne kažem da je prije bilo loše, situacija je u reprezentaciji uvijek super, nema trzavica ni između koga, situacija je super, nego jednostavno ja volim sistem Horvata, volim rukomet koji on preferira, meni se to sviđa i super mi je. A i cijela je ekipa tako reagirala. Mislim da stvarno nemam reći ništa loše."

A gdje Marin sebe vidi u smislu rukometne igre?

"Reći ću vam isto što i svaki pivot: vidim se u momčadi koja puno igra na pivota, haha! I Horvatova se igra temelji sve oko pivota. Što se obrane tiče, ja sam na dvojci i petici, na 'halfovima'. To sam i u Zagrebu na tereninzima uvijek igrao, ali na utakmici se nešto manje koristilo jer ipak je tu poziciju igrao David Mandić, koji je budimo realni, jedan od boljih naših obrambenih igrača i ja sam to razumio, nisam slijep, čovjek je igrao tu poziciju brutalno. Ali da, to je moja pozicija, koju mislim da mogu odigrati i na kojoj se osjećam odlično."

Splitskom rukometnom 'medi' smo poželjeli sreću u pronalasku kluba i nastavku karijere u nadi da će mu se otvoriti vrata momčadi koja će prepoznati njegov puni potencijal kojega on nedvojbeno ima pa da se idući puta čujemo i s pozitivnim vijestima i novim sportskim postignućima. A momčad Zagreba se dobro popunila pojačanjima ove sezone od kojih su neka doista impresivna i čine se kao prevaga u napadu na Europu. Upravo danas se okupljaju u Zagrebu, a naša redakcija donijet će vam 'friške' vijesti s terena.



Tagovi

Marin Šipićhrvatska rukometna reprezentacijaRK ZagrebHrvoje Horvat

Ostale Vijesti