Marko Dimic/PIXSELL
Marko Dimic/PIXSELL

SEHA-u ćemo gledati u novom formatu: Rusi i Bjelorusi stvorili 'istočnu diviziju'

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.07.22. | 17:16

Ugovor su potpisali predstavnik Gazproma i potpredsjednik SEHA-e Boris Sapožnjikov i predsjednik FGR-a Sergej Šiškarev i Andrej Balecki, glavni tajnik BFG-a

Novosti iz svijeta rukometa! Mnogi su se pitali što će biti s regionalnom SEHA ligom koja je odavno prestala biti 'regionalna', a evo sada smo i dobili odgovor. Naime, navedena liga će imati drugačiji format u sezoni 2022./2023.

Potpisan je ugovor s ruskim i bjeloruskim savezima što znači formiranje "Istočne divizije" koja se sastoji od četiri najbolje momčadi iz svake zemlje. Osam momčadi iz Rusije i Bjelorusije natjecat će se iduće sezone, a one su: Čehovski Medvedi (Čehov), CSKA (Moskva), Neva (St. Petersburg), Permski Medvedi (Perm), Meškov Brest, SKA-Minsk, Gomel, Mašeka (Mogilev)

Ugovor su potpisali predstavnik Gazproma i potpredsjednik SEHA-e Boris Sapožnjikov i predsjednik FGR-a Sergej Šiškarev i Andrej Balecki, glavni tajnik BFG-a.

Podsjetimo, nova sezona počinje 30. rujna, a prije toga nas čeka Final Four prošle sezone. On će se održati u Zadru od 2. do 4. rujna. Na njemu ćemo gledati pobjednike četvrtfinalnih ogleda (igrat će se samo jedan susret) koji su određeni prema renkingu i dosadašnjem učinku u regionalnoj ligi, a koji će svoje susrete odigrati u kolovozu. Parovi i domaćini četvrtfinalnih mečeva određeni su ždrijebom, a u završnici će pobjednik prvog para ići na pobjednika četvrtog para, a pobjednici drugog i trećeg četvrtfinalnog para će igrati drugo polufinale.

Tatran Presov – Telekom Veszprem, 14. kolovoza, 19:45 

Vardar 1961 – Nexe, 17. kolovoza, 16:00

Vojvodina – PPD Zagreb, 23. kolovoza, 20:15

Eurofarm Pelister – Meshkov Brest, 25. kolovoza, 20:15

(eg)


Tagovi

SEHA ligarukomet

Ostale Vijesti