Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Nedjelja odluke: Zagrebaši žele obraniti titulu na terenu najvećeg rivala, Našičani nemaju pravo na pogrešku

Vrijeme Čitanja: 5min | ned. 14.05.23. | 08:08

Veliki je teret i na jednima i drugima. Hrvatska večeras može doznati hoće li imati novog-starog prvaka ili će Slavonci još jednom osvojiti 'bitku' u 'ratu' za naslov prvaka

Nastavlja se rukometna bitka za prvaka, ovoga puta prebačena u Našice. Nakon dramatičnog izjednačavanja serije upravo ondje na 1-1, Zagrepčani su u svojoj Kutiji šibica opet vratili odluku u svoje ruke i trenutno vode u bodovima 4-2. Ovoga puta Nexe mora biti dovoljno koncentriran i sposoban opet uloviti aktualnog prvaka želi li ovu seriju nastaviti i na petu utakmicu. S druge strane, igrači Slavka Goluže, iako ranjeni ozljedama, neće to smjeti pokazati u grotlu našičke dvorane, žele li obraniti titulu prvaka.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Utakmica je na rasporedu od 20 sati (Sportska televizija) i prije 22 sata mogli bismo doznati tko je rukometni prvak Hrvatske, naravno, ako Zagreb još jednom ne ispusti meč loptu jer, podsjetimo, igra se dok jedna momčad ne skupi šest bodova, što znači da Lavovima ova pobjeda može donijeti naslov. Dakle, Našičani nemaju pravo niti na sekundu opuštanja u večerašnjem okršaju žele li produžiti seriju i omogućiti nam da u srijedu gledamo još jedan okršaj.

Koji se god scenarij dogodio, možemo, što bi rekao Tamše, biti sretni barem za hrvatski rukometl, što gledamo zanimljive dvoboje. A ne bi to bio hrvatski rukomet, naravno, da se već i suđenje nije spominjalo. Doduše, ne kao prošle sezone, ali prošaptalo se pred novinarima ponešto kratko i o tome, ali i to je dio sporta, a emocije su uzavrele, da ne kažemo zaj***e. Kao i atmosfere u Slavonij i u metropoli. Tempo je žestok, samo tri, četiri dana između utakmica, nakon naporne sezone koja je na tri fronta trošila i jedne i druge. Ozljede su tu, umor je očit, noge su teške, neki igrači glavom možda već u novim klubovima ili na odmoru, ali ništa manje od žestoke borbe svejedno ne očekujemo.

Branko Tamše, trener Nexea u najavi je rekao:

„Vrijeme jako brzo prolazi u ovom doigravanju, već nas čeka nova utakmica tako da nemamo previše vremena za razmišljanje o porazu. Nama optimizam daje ona prva utakmica, prošle nedjelje u Našicama. Tada smo pokazali na koji način možemo pobijediti Zagreb i da ga se može pobijediti. Moramo biti na 100 posto i ovaj put. Tada možemo očekivati i našu konačnu pobjedu. To je u jednu ruku i dobro jer se fokusiramo na pripremu i analizu iduće utakmice.Sigurno da se i jedni drugi jako dobro poznajemo, osjetili smo njihove dobre i loše strane, kao i ekipa Zagreba naše, tako da je sve otvoreno."

Sigurno je jedno - Našičani će imati ogromnu podršku s tribina.

"Veseli nas što će dvorana biti krcata, zahvaljujući lijepoj gesti Uprave kluba priprema se velika fešta, navijački šator za naše vjerne navijače koji su to u svakom slučaju zaslužili i sigurno ćemo i sutra imati veličanstvenu podršku s tribina što najveći hrvatski rukometni derbi i zaslužuje. Mi ćemo se naravno svima njima pokušati odužiti dobrom partijom i vrhunskim rukometom i dati sve do sebe da ostvarimo novu pobjedu.“

Kapetan Slavonaca, Janko Kević, jako je optimističan što imaju priliku još jednom pokazati svoju snagu u Našicama.

„Cijela se priča ponovno seli u Našice, a nama puno optimizma daje ona prva utakmica koju smo prošle nedjelje odigrali također na svom terenu.Tada smo pokazali na koji način možemo pobijediti Zagreb i da ga se može pobijediti. Moramo biti na 100 posto i ovaj put i uz podršku naših navijača koji će sigurno napuniti dvoranu do posljednjeg mjesta, možemo očekivati i našu konačnu pobjedu. Bilo je dosta grešaka u prošloj utakmici koje moramo ispraviti i uz nešto bolju i mirniju realizaciju u napadu sigurno imamo veliku šansu doći do nova boda.“

S druge strane, Slavko Goluža, trener PPD Zagreba svjestan je grešaka koje Zagreb mogu koštati nove drame.

„Mislim da su igrači svjesni važnosti utakmice. Dobro smo se pripremili, neke detalje ćemo promijeniti, ali svakako moramo biti spremni na jedan visok intenzitet igre koji će nam domaćin nesumnjivo pokušati nametnuti. Brzi centri i kratki napadi u tranziciji njihov su forte, atmosfera će ih nositi i zato moramo ostati hladne glave."

I on je svjestan kakva će biti atmosfera, ali ne želi da ona ponese njegove igrače.

"Govorim svojim dečkima da se ovakve utakmice igraju i dobivaju glavom, ne srcem i emocijama. Moramo biti hladnokrvni, fokusirani na naš plan igre i ne obazirati se na atmosferu u dvorani koja će već tradicionalno biti užarena. Ne želim da moji igrači reagiraju na atmosferu negativno, ne želim razgovore sa sucima, već samo maksimalnu koncentraciju na ono što smo došli obaviti. U ovakvim utakmicama odlučuju detalji i stoga fokus mora biti na maksimumu. Na atmosferu u dvorani mi ne možemo utjecati, ali ključno je da na istu ne reagiramo.“

Njegov igrač, Nikola Grahovac, poručio je nešto i o atmosferi među Zagrebašima.

„Atmosfera u ekipi je kao i uvijek dobra, a nakon pobjede u srijedu rekao bih još i bolja. Želimo u nedjelju završiti započeti posao i osigurati novi naslov prvaka Hrvatske. Utakmica će biti teška, kao uostalom i svaka koju igramo s Nexeom. Nekih velikih tajni ne bi smjelo biti. Ovo je četvrti put u sezoni da igramo s njima i mislim da smo se dobro pripremili. Smatram da smo kvalitetnija ekipa, te da bismo trebali pobijediti sutra."

Otkrio je i plan zagrebačke momčadi.

"Recept za pobjedu je ponoviti ono što smo većim dijelom radili na utakmici u Zagrebu. Trebamo dobro čuvati loptu, ne dopustiti im da nam cjepkaju napade. Oni će nastojati biti žestoki u obrani, ne dopustiti našem napadu na se razmaše i kroz tranziciju koja je njihov zaštitni znak doći do što više lakih pogodaka. Očekujem da će oni inzistirati na visokom tempu kroz čitavu utakmicu, da će biti agresivni u obrani i da će nas na taj način pokušati pobijediti. Na nama je da odigramo strpljivo, smireno i pametno i da pokažemo da smo bolja ekipa“.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK NexePPD ZagrebSlavko GolužaBranko Tamše

Ostale Vijesti