Hrvatski rukometni savez
Hrvatski rukometni savez

Kreće 'Operacija Pariz': Sigurdsson ukinuo povik 'Iznad svih - Hrvatska', čekaju se još Duvnjak i dva imena

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.03.24. | 14:10

Što zbog rasporeda, što zbog tehničkih problema, neki će reprezentativci stići tik pred polazak u Njemačku

Sve smo bliže novim utakmicama hrvatske rukometne reprezentacije. Prvi ispit u kvalifikacijama za Pariz 2024. je već u četvrtak, a bi će to zapravo veliki ispit hrvatskog rukometa u kojemu bi kiks značio drugi puta zaredom preskakanje Olimpijskih igara, što bi sigurno bio težak udarac za zemlju koja se i dalje naziva rukometnom velesilom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Osim za našu reprezentaciju u smislu igračkog kadra, bit će to velik ispit i za novoga izbornika, a i za kasniju kritiku samog njegovog postavljanja. Već ovo okupljanje donosit će presude oko povijesnog kadriranja stranca na klupu Hrvatske. Kako bi one bile pozitivne, trebat će mu i pozitivan rezultat, a za pozitivan rezultat, naravno, najjače moguće snage na terenu. U tom smislu, dolasci nekolicine igrača na okupljanje Daguru Sigurdssonu sigurno puno znače. Nakon prvotnog okupljanja igrača koji su bili u Hrvatskoj i na raspolaganju izborniku, stigli su i oni koji su odradili svoje klupske obaveze preko vikenda, a neki se još očekuju do kraja dana. Domagoj Duvnjak pridružit će se reprezentaciji do kraja ponedjeljka, a zajedno u isto vrijeme bi trebali doći i Načinović i Kušan.

U nedjelju je stigao Luka Cindrić nakon pobjede njegovog Dinamo Bukurešta protiv Steaue u gradskom derbiju. Isti dan se, na oduševljenje svekolikog rukometnog pučanstva, reprezentaciji priključio i Ivan Martinović koji je briljirao u bundesligaškom povratku nakon ozljede ramena s Eura zabivši sedam golova u gostujućoj pobjedi Melsungena. Inače, ozlijeđenoga Davida Mandića izbornik je zamijenio Lovrom Mihićem koji se danas također priključio reprezentaciji zajedno s Tinom Lučinom.

Inače, novi izbornik je uveo jednu novost. Reprezentacija je u za vikend odradila prvi trening u Kutiji šibica, a nakon govora igračima novi izbornik je predložio novi uzvik. Umjesto dosadašanjeg 'iznad svih, Hrvatska', se moglo čuti 'berjast', što na islandskom znači boriti se.

U Hannover se putuje 13. ožujka, let je u 11 sati, a već popodne trening. Hrvatska se nalazi u skupini 2 olimpijskih kvalifikacija zajedno s Njemačkom, Austrijom i Alžirom. Prvi susret ima 14. ožujka u 20.15h protiv Austrije. Dva dana kasnije čeka je Njemačka u 14.30 sati, a 17.ožujka igra se protiv Alžira u 16.45h. (eg)



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaKvalifikacije za Olimpijske igreDagur Sigurdsson

Ostale Vijesti