Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Gojun i Čupić: "Do otvaranja Lige prvaka s Kielom ćemo biti pravi"

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 11.08.23. | 12:58

A nakon 10 dana napornih treninga rukometaši Zagreba dobili su i jedan slobodan dan

Deseti je dan za rukometaše Zagreba na Vlašiću, a hrvatski rukometni prvaci za tri dana kreću u Doboj. Tamo će od 14. do 18. kolovoza sudjelovati na 54. TV turniru šampiona na kojemu će nastupiti i bivši prvaci Europe - Barcelona, Montepellier i Celje PL, aktualni sudionik EHF Lige prvaka Eurofarm Pelister, branitelj dobojskog naslov i prvak Egipta Al Ahly, aktualni osvajač Kupa EHF-a Vojvodina, te naravno domaćin Sloga.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Momčad je dobro, umorno i teških nogu što je sasvim normalno za ovaj dio sezone, ali zdravi smo što je najvažnije i treniramo dobro", kazao je za početak kapetan Jakov Gojun te se osvrnuo na nadolazeći pripremni turnir u Doboju.

"Čeka nas ozbiljan turnir u Doboju. Ovo je moja treća godina da idem tamo i mogu reći da je turnir svake godine sve kvalitetniji. Rezultat ovdje nije primaran, iako se mi naravno želimo pokazati u dobrom svjetlu. Međutim, moram reći da je meni draže da igramo s ovako kvalitetnim ekipama jer više nam znači poraz od top ekipa, nego da s 10 razlike pobijedimo niželigaša. Uvijek govorim mlađima da se iz poraza puno toga može naučiti, a nama je u ovoj fazi sezone izuzetno bitno da vidimo što nam još nedostaje i što trebamo popraviti do početka natjecateljskog dijela sezone", kazao je Gojun te zaključio:

"Čekamo još Zvonu (Zvonimir Srna op.a.) i Glavaša da nam se u potpunosti priključe, ali najbitnije je u ovome trenutku da smo zdravi i da dobro radimo. Ekipa je izmijenjena i nova u odnosu na lani, ali smatram da imamo kvalitetu i veseli me vidjeti da imamo dosta karakternih igrača", poručio je Jakov Gojun.

I Ivan Čupić osvrnuo se na pripreme:

"Ekipa je zdrava, atmosfera je radna i mislim da možemo biti zadovoljni s onime što smo do sada napravili. Atmosfera je zdrava i pozitivna i vidi se da se dižemo iz dana u dan. U tom tonu trebamo i nastaviti – kazao nam je Ivan Čupić te se potom osvrnuo na Zagrebov ovogodišnji sastav. Nije nikad lako kada se promijeni puno igrača, a to je kod nas bio slučaj ovog ljeta. Ipak, mislim da imamo dobru ekipu i da ćemo biti pravi jednom kad se uigramo. Možda je najizazovnija pozicija pivota gdje su otišli Musa i Grahovac, a stigli Suholežnik i Ćorsović. To su dva izuzetno bitna igrača koje treba sada uklopiti u naš stil igre i to tako da igraju u oba pravca, a to nije nimalo lako. Ipak, čvrsto vjerujem da ćemo do 14. rujna i otvaranja Lige prvaka s Kielom biti spremni i pravi", govori Čupić.

"Što se Doboja tiče vidi se da su organizatori ambiciozni i da svake godine dovode sve kvalitetnije ekipe, što mi je jako drago jer kroz kvalitetne pripremne utakmice i mi možemo samo rasti. Rezultat nam nije ovoga puta primaran, ali neke zadatke koje treneri stave pred nas moramo odraditi kako treba i svakako da ćemo i taj Doboj iskoristiti za što bolju uigranost", zaključio je Ivan Čupić.

A nakon 10 dana napornih treninga rukometaši Zagreba dobili su i jedan slobodan dan. Naime, sutra će naši provesti poslijepodne uz kvalitetno druženje na otvorenom. Biti će tu i malog nogometa, tenisa i boćanja, a sve to uz dobru glazbu, roštilj i zezanciju.

"Osim da se duša i tijelo odmore, team building je prava stvar i za ekipe s puno novih igrača. Tu se momci nekako dodatno još povežu tako da je to dobro i s te strane. Protekle dvije godine odlučili smo se za roštiljanje, vožnju kvadova i šetnje, dok smo ovoga puta odlučili imati aktivni odmor uz rekreativno sportski sadržaj. Organizirat ćemo turnir u boćanju i tenisu i sigurno da je to jedna zdrava i dobra zafrkancija koja će svima dobro doći. Naravno, očekujem da Gojun, Srna i ja pobijedimo. Sve drugo bilo bi veliko iznenađenje", kroz smijeh će popularni Čupko.

"Briškule i trešete ćemo sutra preskočiti, jer stvarno nema smisla da ih Čupko i je stalno pobjeđujemo. Što se tiče team buldinga mislim da je taj dan jako bitan da se malo odmorimo i predahnemo od napornih treninga. Koliko je važan trening, važno je i odmoriti i opustiti se. Jučer smo išli pripremiti teren za boćanje, čupali smo travu i poravnali stazu tako da je sada sve spremno i za to. Bit će tu i malog nogometa, tenisa, dobrog roštilja i malo muzike. Bez pretjerivanja, ali očekujem jedno kvalitetnom opuštanje koje nam svakako sada treba", zaključio je današnji razgovor kapetan Jakov Gojun. (g)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK ZagrebIvan ČupićJakov Gojun

Ostale Vijesti