Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Germanijak doznaje: Zagreb vraća 'protjeranu' zvijezdu! Dobio otkaz bez odigrane minute, a sada je tajni adut za - spas

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.03.23. | 09:29

Već smo vam najavili zakuhavanje prvenstva...

"Stiglo veliko pojačanje", bili su medijski naslovi početkom lipnja, "raskinut ugovor", billi su naslovi početkom rujna. Ni minute nije odigrao crnogorski bek Vuko Borozan za PPD Zagreb. Otišao je kao veliko razočaranje i kiks u transfer politici kluba, a sada - preokret. Evo Borozana opet na zagrebačkoj adresi, u nadi da će pomoći Plinarima u borbi za domaći naslov prvaka nakon što je i Nexe naoštrio svoje zube.

U službenom priopćenju kluba u rujnu je pisalo da je ugovor raskinut jer "igrač nije bio u mogućnosti ispuniti svoje ugovorne obveze, odnosno nije bio u mogućnosti adekvatno spremiti za novu sezonu u vremenu trajanja sezonskih priprema".

Sada je opet vraćen, iako van transfer roka, jer Crnogorac nema klub ni potpisan ugovor s nekim drugim pa kao slobodan igrač u svakom trenutku može biti registriran. Borozan to u ovom trenutku u Zagrebu i dalje nije, ali je proteklih nekoliko dana na treninzima s momčadi i u hrvatskom prvaku se nadaju da će ga ovoga puta uspjeti spremiti za utakmice. Podsjetimo, ljetos nije odigrao niti jednu pripremnu utakmicu Zagrebaša. Prvo je bio problem korona, pa koljeno, selidba, kašnjenja... Svašta je priuštio Zagrebu, ali čini se da si aktualni prvaci ne žele dozvoliti izgubljenu titulu, pogotovo ne nakon što je Nexe predstavio Manuela Štrleka kao novo pojačanje.

Doduše, bit će Borozan veliki plus Zagrebu bude li se mogao prilagoditi njihovim zahtjevima, a u krajnjem slučaju i zalog za iduću sezonu u kojoj iz hrvatske metropole i odlazi nekolicina igrača. Eto. Tko kaže da nikad ničega zanimljivog nema u domaćem rukometu? Jedan dobar transfer sve diže na noge...

Prva sljedeća utakmica PPD Zagreba na rasporedu je u utorak, 14. ožujka kada će odmjeriti snage s Osijekom u utakmici osmine finala Kupa Hrvatske. Taj dvoboj na rasporedu je u 17.30 sati u sportskoj dvorani Trešnjevka (Kutija šibica). Nakon toga, za vikend, u subotu 18. ožujka, na rasporedu najveći derbi hrvatskog rukometa, dvoboj između Zagreba i Nexea. Utakmica dva najbolja hrvatska kluba na rasporedu je u 18.00 sati u Kutiji šibica, a izravan prijenos možete pratiti na programu Sportske Televizije.







Tagovi

PPD ZagrebRK NexePaket24 Premijer ligaPremijer ligarukometna Premijer liga

Ostale Vijesti