THILO SCHMUELGEN/Action Images
THILO SCHMUELGEN/Action Images

VIDEO Duvnjakov Kiel do spektakularnog preokreta za polufinale Lige prvaka!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.05.24. | 21:40

Načinovićev sastav je unatoč sjajnoj prvoj utakmici u drugoj potpuno potonuo

Rukometaši Kiela i Barcelone posljednja su dva sudionika završnog turnira ovosezonskog izdanja Lige prvaka koji će se održati u Koelnu 8. i 9. lipnja.

Nakon čistih 30-39 u prvoj utakmici u Montpellieru, Kiel je stvorio čudo u četvrtfinalnoj uzvratnoj utakmici rukometne Lige prvaka: Kiel se osigurao s 31 -21 (17-12) ulaznicu za Final4 u Kölnu. Kiel se vratio iz Montpelliera sa zaostatkom od devet golova, tako da je samo razlika od deset komada mogla donijeti prolazak dalje. Nemoguća misija je za Duvnjaka i društvo, na domaćem terenu, postala moguća.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Domagoj Duvnjak isključen je u prvoj minuti, a gosti su iskoristili višak preko Valentina Porte i Verona Načinovića za dva pogotka, no Eric Johansson i Harald Reinkind su odmah izjednačili, ali nakon promašenog sedmerca Niklasa Ekberga, Montpellier je nastavio u boljem ritmu, ali nije se Kiel predao.

Kiel je u drugom dijelu prvog poluvremena preokrenuo i nadoknadio polovicu zaostatka na odmoru (17-12). Nijemci su metodično gradili utakmicu, uzletjeli sredinom druge dionice, dok je Montpellier imao velikih poteškoća u igri protiv njemačke obrane. Dvorana je ključala, a Kiel je preuzeo konce. Gol za konačnih 31-21 postigao je Eric Johansson minutu i pol prije kraja, a upravo je Johansson predvodio njemačku momčad s osam golova, Nikola Bilyk zabio je sedam, a Harald Reinkind šest. Kod Montpelliera je Lucas Pellas bi najbolji sa šest golova. Domagoj Duvnjak nije zabio, ali je Mrkva zato sjajno branio pogotovo na kraju utakmice.  Veron Načinović zabio je jedan gol za Montpellier. 

Barcelona je nakon 30-22 pobjede u prvoj utakmici u Parizu i u drugom dvoboju bio bolji od Paris SG-a, ovoga puta u svojoj Blau Grani sa 32-31 (17-12). Dika Mem je sa sedam golova predvodio Barcelonu, dok je Elohim Prandi zabio 10 za PSG.

Još u srijedu su se na završni turnir plasirali Aalborg i branitelj naslova Magdeburg.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

KielDomagoj Duvnjak

Ostale Vijesti