Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Cindrić se izjednačio s Balićem pa najavio: "Želimo godinu započeti s medaljom"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.01.23. | 21:12

Ana Debelić drugu godinu zaredom je najbolja rukometašica Hrvatske

Doznali smo tko su najbolje persone hrvatskog rukometa u 2022. godini nakon 29. tradicionalnog izbora Hrvatskog rukometnog saveza i Sportskih novosti.

Halil Jaganjac treći je najbolji rukometaš, Igor Karačić je 'prvi pratitelj', a nabolji je Luka Cindrić drugu godinu za redom. To mu je četvrti put ukupno, jednako koliko puta je nagradu osvojio i Ivano Balić, a samo jednu više ima Domagoj Duvnjak.

"Zahvaljujem svima, sigurno je uspjeh, jedna turbulentna godina je iza nas, ovu želimo započeti s medaljom. Zahvaljujemo se ovim divnim ljudima što nas dolaze bodriti u ovako velikom broju i nadam se da ćemo ih učiniti ponosnima."

Na trećem mjestu za najbolju rukometašicu je bila kapetanica Lokomotive Stela Posavec, drugo mjesto izborila je vratarka Hrvatske Tea Pijević, a najbolja hrvatska rukometašica je Ana Debelić. Ona je bila i prošlogodišnja osvajačica. Ni ona nije mogla biti u Poreču.

"Zbog obaveza prema klubu nisam u mogućnosti biti s vama, ali zahvaljujem svima koji su dali glas za mene. Drago mi je da sam drugu godinu za redom najbolja. Euro s Hrvatskom i osvajanje Lige prvakinja za mene su zaista veliki uspjesi. Puno vam hvala!", rekla je Debelić.

Matija Gubica i Boris Matošević opet su najbolji sudački par, očekivano.

"Žao nam je što večeras ne možemo biti s vama, ali se zahvaljujemo SN, HRS-u i svim novinarima koji su i ovoga puta prepoznali naš rad", rekao je Gubica preko video veze.

Najbolji trener godine proglašen je glasovima stručnog žirija SN-a i HRS-a. Najbolji hrvatski trener u 2022. godini je Ivica Obrvan. Donedavni trener PPD Zagreba također je osvoji po drugi puta ovu nagradu, ali njegov prvi je bio prije 20 godina. Obrvan je donio PPD-u dvostruku krunu i okrugli 30. naslov

"Ovo je treći put. Veliko hvala, uvijek je lijepo dobiti ovakvu nagradu. Zahvaljujem svom bivšem klubu, igračima, stručnom stožeru, a očekujem u narednim mjesecima novi trenerski angažman pa ćemo vidjeti."

Posebno priznanje zaslužila je hrvatska reprezentacija u rukometu na pijesku nakon što su prošle godine postali svjetski prvaci i osvajači Svjetskih igara.



Tagovi

Luka CindrićHrvatski rukometni savezIvica ObrvanHRS

Ostale Vijesti