Jurica Galoić/Pixsell
Jurica Galoić/Pixsell

Znate li kad je Oršić zadnji put propustio utakmicu? A ni Mišić puno ne zaostaje. Sad obojica preskaču Varaždin!?

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 14.10.22. | 10:06

Dinamo će u nedjelju protiv jedinog kluba koji mu je dosad uzeo bodove u HNL-u vjerojatno igrati bez dvojice najstandardnijih igrača, u zbroju su u godinu dana odigrali 120 utakmica za Modre

Današnji bi dan, pisali smo već, trebao dati preciznije dijagnoze i prognoze ozljeda Mislava Oršića i Josipa Mišića. Podsjetimo, obojica su utakmicu protiv Salzburga (1:1) u Ligi prvaka napustili ozlijeđeni, Oršić je istegnuo gležanj, dok je Mišić dobio neugodan udarac u zdjelicu i zaradio oteklinu. U Maksimiru se nadaju da ozljede nisu ozbiljnije u kontekstu idućih velikih utakmica, derbija na Poljudu 21. listopada te ključnog europskog sraza s Milanom (25. listopada), da će i Oršić i Mišić biti na raspolaganju za te dvoboje. Kažemo, još se čeka točna dijagnoza, ali vrlo je izvjesno da će obojica propustiti nedjeljni (15:00) susret s Varaždinom u Maksimiru. Čak i da mogu istrčati, logično je da ih Ante Čačić odmori, da ne riskira neku težu ozljedu.

A to da Oršić i Mišić propuste utakmice, to je pravi raritet. Naime, Mislav Oršić u zadnjih više od godinu, praktički, nije propustio niti jednu utakmicu! Odnosno, jest dvije, prošle i ove godine nije zaigrao u šesnaestini finala Kupa, lani protiv Orijenta, sad protiv Borinaca u Jarmini. Ali, u Jarmini i nije mogao igrati, samo dan ranije vratio se s reprezentativne akcije, bilo bi suludo da je bio u kadru i za tu utakmicu. Da se Kup igrao u nekom drugom terminu, vjerojatno bi odigrao određenu rolu.

Znači, od 11. rujna 2021. i utakmice u Šibeniku, Mislav Oršić nije propustio niti jednu HNL, eruropsku, Kup ili Superkup utakmicu osim te dvije spomenute. Uglavnom je igrao u prvih 11, nekad i ulazio s klupe, ali čak i onda kad je bilo zamišljeno da se malo odmori, doobivao je minute. Ukupno, od 63 utakmice u tom razdoblju, odigrao je 61. Još jednom, igrao je baš u svakoj osim u dva susreta protiv niželigaša, Orijenta i Borinaca. Treba li uopće naglašavati da je prava rijetkost da Oršić propusti dvije utakmice zaredom, to se dogodilo samo dvaput otkad je u Dinamu i to u prvoj sezoni, prije gotovo četiri godine. Strašna statistika, nevjerojatan niz, u Dinamu vjeruju da ni sad neće spojiti dva izostanka, da će, ako preskoči Varaždin, biti spreman za derbi s Hajdukom.

(1.25) Dinamo (6.25) Varaždin (11.00)

Ne zaostaje za Oršićem puno niti Josip Mišić. On je od tog gostovanja u Šibeniku 11.rujna 2021., koji uzimamo za polaznu točku, preskočio četiri utakmice. Nije igrao u dva europska dvoboja, protiv Seville (ozljeda) i Bodo/Glimta (kartoni), nije ga također bilo lani protiv Orijenta u Kupu te protiv Šibenika u onoj utakmici na Šubićevcu kad je Dinamo osigurao naslov. On je, znači, od 63 utakmice, odigrao njih 59. A samo u toj već spomenutoj utakmici na Krimeji protiv Orijenta, Dinamo je bio i bez Oršića i bez Mišića. Sad će, vjerojatno, biti i protiv Varaždina, koji je jedini ove sezone Dinamu otrgnuo bodove u HNL-u.

Sjećamo se dvoboja u Varaždinu, između dviju utakmica s Ludogorecom, Ante Čačić poslao je na teren nešto izrotiranu momčad, igrali su od prve minute Moharrami, Lauritsen, Bočkaj, Ljubičić u veznom redu..., Varaždinci su odigrali odičnu utakmicu i zasluženo izvukli 1:1. Nakon utakmice Dinamovi su navijači bili nezadovoljni, neki od njih ispred stadiona i vikali:'Čačiću, odlazi!'. Tko bi tada rekao da će nešto više od dva mjeseca kasnije Dinamo, s Čačićem na klupi, dočekati, Varaždince u Maksimiru u sasvim drugačijoj atmosferi, kao momčad koja još živi u Ligi prvaka i koja u prvenstvu više nigdje nije kiksala.

(1.25) Dinamo (6.25) Varaždin (11.00)

Morat će u nedjelju Čačić opet za Varaždince malo izmijeniti momčad, kao nijednom dosad otkad je na klupi, neće imati niti Mišića niti Oršića, dva najstandardnija igrača (niti Livaković nema toliko nastupa) u zadnjih godinu dana. Oršić i Mišić, u zbroju, odigrali su od lanjskog rujna do danas 120 utakmica za Dinamo!

HNL, 13. kolo

Petak, 14. listopada

Šibenik – Slaven Belupo, 18.00

Subota, 15. listopada

Osijek – Istra 1961 16.55

Gorica – Hajduk 19.05

Nedjelja, 16. listopada

Dinamo – Varaždin 15.00

Rijeka – Lokomotiva 17.10


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

GNK DinamoHNLNK VaraždinMislav OršićJosip Mišić

Ostale Vijesti