Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Gdje je Dinamo u Ligi prvaka? Modri zabili više nego Atletico i Sevilla, Ljubičić i Ivanušec najviše pretrčali, a stoper drži vrh u važnoj kategoriji

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 13.10.22. | 12:05

Dinamo je u četiri utakmice loptu u posjedu imao više od sjajnog Bruggea, pucao u okvir više od, primjerice, Šahtara, a u postotku točnih dodavanja čak je i daleko ispred - Salzburga

Četiri kola su iza nas, još dva pred nama, Dinamo se i dalje nada da će u tih 180 minuta izboriti europsko proljeće. Makar kao treći kao u skupini pa produljiti u Europsku ligu. Gdje će Dinamo biti za nešto manje od tri tjedna ne možemo znati, ali gdje je u Ligi prvaka nakon prva četiri dvoboja, kakvi su Modri u usporedbi s ostalim klubovima? Ono osnovno, Dinamo ima četiri boda, dakle, više od Ajaxa (3), Leverkusena (3), Juventusa (3), Seville (2)... Dinamo je, pritom, zabio tri pogotka, što je opet više no što su dosad zabili, recimo, Sevilla, Atletico i Leverkusen (po dva). Ta statistika sugerira da Dinamo vrlo dobro brodi ovogodišnjom Ligom prvaka, premda i dalje prevladava dojam da je iz dvije utakmice sa Salzburgom mogao izvući više od jednog boda.

Po broju ukupnih udaraca prema suparničkim vratima, Dinamo je na 27. mjestu, s 37 pokušaja. Ali, iza njega su, primjerice, hitovi Lige prvaka Brugge i Šahtar, zatim Sporting, Rangers i Kopenhagen. U okvir je, pak, Dinamo u četiri utakmice pucao 12 puta, drži 26. mjesto, još uvijek je bolji od Šahtara, ali i Seville. Modri su u četiri utakmice imali loptu u posjedu 46,8 posto, time su 23. u poretku, a opet su iza njih Šahtar i Brugge, ali i Eintracht i Porto, dakako i najslabije momčadi dosadašnjeg natjecanja, Kopenhagen, Rangers i Viktoria Plzen. U toj je kategoriji iza Dinama i ljuti suparnik Red Bull Salzburg, koji je, zamislite, najslabiji od sve 32 momčadi u Ligi prvaka po postotku točnih dodavanja. Dinamo je i na toj listi 26. po uspješnosti, s 81,8 posto točnih dodavanja.

Gledajući pojedinačno najprecizniji Dinamov dodavač je Josip Mišić, koji točno dodaje loptu u 93,8 posto slučajeva, što mu je dovoljno za 40. mjesto ukupne liste Lige prvaka. Pretrčani kilometri? Najviše je u četiri utakmice pretrčao Robert Ljubičić, 43 kilometra, ili 10,75 po utakmici, no, ne zaostaje puno niti Luka Ivanušec, koji je skupio 42,6 kilometara, ali za razliku od Ljubičića nije odigrao sve minute, u dva sraza s Red Bullom izišao je ranije iz igre. S 14 obrana Dominik Livaković na diobi je osmog mjesta među vratarima, prednjači Šahtarov vratar Trubin s 23 obrane. Mislav Oršić, pak, na diobi je 21. mjesta po ukupnom broju udaraca prema vratima, imao je 10 pokušaja, od toga tri u okvir. Jednako toliko dosad imaju i Šeško, Grealish, Schick i - Kane.

Ali, u jednoj kategoriji Dinamo ima igrača na samome vrhu. Naime, Dino Perić dosad ima čak 30 'čišćenja', ili otklonjenih opasnosti, tu je prvi od svih igrača Lige prvaka, što je za braniče važna kategorija. A on i Josip Šutalo, svaki s 31 osvojenom loptom, na visokom su šestom mjestu ukupnog poretka u tom segmentu igre. U zaključku, Dinamo dobro kotira u ovoj Ligi prvaka, ni u jednoj kategoriji nije na samom dnu, a ima, eto, i adute u vrhu. I vjeru da će u nekim kategorijama napredovati za još koje mjesto u iduće dvije utakmice.

Utorak, 11. listopada

Skupina E, 4,kolo

Dinamo – Red Bull Salzburg 1:1

Milan – Chelsea 0:2

Liga prvaka, 5. kolo

Utorak, 25. listopada

Skupina E

Salzburg - Chelsea, 18.45

Dinamo - Milan, 21.00


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+


Tagovi

GNK DinamoLiga prvakaAnte ČačićDino PerićDominik LivakovićRobert LjubičićJosip Šutalo

Ostale Vijesti