Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Zlatko Dalić: "Tko je nezadovoljan, neće u Katar. Neka ostane kući"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 19.09.22. | 11:27

Izbornik je okupio reprezentativce pred kojima su dvije vrlo bitne utakmice Lige nacija u kojima se traži prolaz na završni turnir te potvrda dobre atmosfere pred SP

Seniorska reprezentacija okuplja se danas tijekom dana u Zagrebu za dvoboje "Lige nacija" s Danskom u Maksimiru, odnosno Austrijom u Beču. Izbornik Dalić nada se kako će svi pozvani doći zdravi i spremni.

“Erlić ima male probleme, ali vidjet ćemo situaciju”, rekao je Dalić u uvodu. Prije toga je spomenuo da je Bišćanu prepustio Sučića dok su Šutalo i Stanišić ostali kod njega.

“Dvije ključne utakmice su pred nama. Važne i teške. Pobjeda nad Danskom i tri boda nam otvaraju “Final four” u lipnju sljedeće godine, a bitno je i zbog ždrijeba za Euro. Imamo motiva, trebamo zapeti, ostvariti dobar rezultat. Pogotovo prva protiv Danske koja je ključna.”, poručio je Dalić koji je jako kritizirao Ligu nacija odnosno sustav natjecanja koji je u lipnju donio čak četiri utakmice. Međutim, sada je Hrvatska došla u ugodnu situaciju da bude prva u skupini. Osim toga, Danska i Austrija poslužit će kao priprema za SP.

(2.50) Hrvatska (3.10) Danska (3.0)

“Praktički nemamo pripreme za SP pa će i ovo koristiti za neke stvari koje želimo isprobati. Iako, nemam nekih prevelikih nepoznanica oko popisa”.

Zlatko Dalić bi volio da svi dobiju minutažu, da se nametnu. Nadalje, volio bi da se učvrsti samopouzdanje koje im je naraslo u lipnju. Da se dobije na sigurnosti i kompaktnosti.

“Da spremni dočekamo SP”, jasan je Dalić.

Što se Danske tiče, oni su po statistici jedni od najboljih u Europi.

“Kompaktni su kao momčad, imaju jednu zvijezdu. Djeluju impozantno, pogotovo doma. Žele se osvetiti za poraz u Kopenhagenu, a svjesni su da nakon nas imaju Francusku doma”.

Vratili smo se na SP. Dobra stvar za izbornika jest proširenje broja igrača s 23 na 26.

“Pričali smo o tome, jako je bitno da svi budu na klupi. Da ne trebam nikoga slati na tribine jer je to jako teška odluka. To je dobro zbog atmosfere. Vjerujem da neće biti nezadovoljnih jer takvi niti neće u Katar. Imamo dobru atmosferu, to mi je bitno. A ako ima nezadovoljnih, neka ostanu kući”.

(2.50) Hrvatska (3.10) Danska (3.0)

ZLATKO DALIĆ O:

Bruni Petkoviću

“U boljoj je formi nego ranije. I zato je dobio poziv u reprezentaciju. Stalno se ponavljam da može puno napraviti ako je u pravoj formi. Htio bih ga konkretnijeg, okomitijeg i više u 16 metara. Imamo kvalitetnije igrače u fazi pripreme napada. Izborio je svoju poziciju na popisu”

Mislavu Oršiću

“Daje golove u Dinamu, igra poziciju koja mu odgovora. Pogotovo u Ligi prvaka… Oršiću treba prostor i tada je ubitačan. U reprezentaciji nema baš takve prilike jer mi nismo u bloku i to je ta razlika reprezentacija i Dinama. On je zavrijedio mjesto i sigurno će dobiti mjesto uz Perišića”.

Nikoli Vlašiću

“Pogodio je s klubom. Dobio je trenera i samopouzdanje ali može to još bolje i kvalitetnije. Do SP-a nadam se da će biti puno bolji, kakav je bio na Euru i u kvalifikacijama za Euro”.

Antoniju Mirku Čolaku

“Igra sjajno, zabio je osam, devet golova i zbog toga je na popisu. Zvali smo četiri igrača za tu poziciju. On je peti. Analizirajte koga maknuti i koga staviti. Budimir je jako dobro igrao kad je trebala borba, fajt, agresija. Jedna energija koju je donio. Igra dobro, pratit ćemo ga. Tu su Livaja, Kramarić, Petković… Ne mogu ih pet zvati”.

Kristijanu Jakiću

“Pratimo ga i u kombinacijama je. Sada u Frankfurtu igra na poziciji desnog beka i jako dobro to igra. U fokusu je i vidjet ćemo kako će se situacija razvijati”

Stoperima

“Imamo sjajnu konkurenciju na tim pozicijama. Ako pogledamo zadnji ciklus, dobili smo Erlića, Šutala, Gvardiola, Pongračića. Sigurno će biti nositelji na tim pozicijama. Ne želim se odreći Vide i Lovrena, ali svjesni su i oni da dolaze mlađi. Kako su oni izbacili Ćorluku, tako će i ovi njih. Rekoh da je najiskreniji i najpošteniji bio potez do Vrsaljka. Hrabra odluka, ali vrijeme nosi svoje. Dolaze mlađi. Proces koji ide svojim tijekom.

Liga nacija, skupina A1

Četvrtak, 22. rujna

Hrvatska – Danska 20.45

Francuska – Austrija 20.45

Nedjelja, 25. rujna

Austrija – Hrvatska 20.45

Danska – Francuska 20.45

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Zlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaHNSBruno PetkovićAustrijska nogometna reprezentacijadanska nogometna ligaLiga nacijaAntonio-Mirko ČolakIgor BišćanLuka SučićJosip Šutalo

Ostale Vijesti