Marko Jurinec/PIXSELL
Marko Jurinec/PIXSELL

Bišćan: "Ljubičića nisam zvao zbog stila igre"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 19.09.22. | 10:44

Izbornik U21 reprezentacije okupio je svoje izabranike za play off dvoboje s Danskom

Dvije utakmice s Danskom donose Europsko prvenstvo za U21 reprezentaciju koja se danas okupila u Velikoj Gorici. Izbornik Igor Bišćan dobio je od kolege Dalića Luku Sučića, međutim nije zvao Marina Ljubičića koji je u sjajnoj formi.

“Odlučili smo se za druge igrače. Imamo dovoljan broj napadača, mnogi su u dobroj formi”, objasnio je Bišćan dodavši kako je nepozivanje Ljubičića i zbog stila igre.

“Da, na tom tragu. Na toj smo poziciji vjerojatno najbolje pokriveni i za ove dvije utakmice odlučili smo se za tu opciju”.

Očekivanja su jasna.

“Borimo se za plasman i nema tu neke velike filozofije. Dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo. Čekamo da se okupimo, da vidimo tko je u kakvom stanju”, smatra izbornik koji se nije htio baviti onime što se dogodilo u prošlosti, odnosno dvobojima protiv Finske i Norveške u kojima si je Hrvatska kompromitirala dobru poziciju.

“To je prošlo i nema smisla vraćati te. Dečki su imali obaveze u klubovima, mi smo to pratili. Nema smisla vraćati se, specifične su to stvari, koje se događaju u nogometu i treba izvući pouke".

Izbornik smatra kako je Danska jača od Norveške s kojom smo bili u skupini.

“Da, rekao bih da je. Baš kao i u seniorskom. Uostalom, samo zbog gol-razlike nije se plasirala izravno na Euro. Igra slično kao i A vrsta. Puno tempa, agresije, energije s kvalitetnim pojedincima prema naprijed. Pogledao sam sve njihove utakmice iz kvalifikacija, a činjenica je ad su u možda najjačoj skupini bili blizu izravnog plasmana dovoljno govori”, poručio je Bišćan.

Mlada reprezentacija odmah po okupljanju je otišla u Pulu gdje će u petak igrati prvu utakmicu (Aldo Drosina, 18 sati), dok je uzvrat četiri dana kasnije u Danskoj, a treba dodati kako je situacija s Dominikom Kotarskim nakon udarca zbog kojeg je izašao iz igre dobra. Naime, vratar je sinoć branio za PAOK i suigračima bi se trebao priključiti u Puli.

U21 Euro 2023, doigravanje

Petak, 23. rujna, prve utakmice

Hrvatska – Danska 18.00

Slovačka – Ukrajina 18.00

Island – Češka 18.00

R. Irska – Izrael 20.00

Utorak, 27. rujna, uzvrati

Ukrajina – Slovačka 17.30

Danska – Hrvatska 18.00

Češka – Island 18.00

Izrael – R. Irska 19.15

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Igor BišćanHrvatska U21Marin LjubičićDanska nogometna reprezentacijaEURO

Ostale Vijesti