Hrvoje Jelavić/Pixsell
Hrvoje Jelavić/Pixsell

Zašto bi Dinamo razmišljao o drugima? (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 14.05.23. | 08:05

U Maksimir, u kojemu je Dinamo u zadnjih 35 utakmica izgubio tek jednom, dolazi 'davljenik' sa Šubićevca. I dok su gosti pred teškim zadatkom u borbi za ostanak, Igor Bišćan već se priprema za iduću sezonu i mora misliti samo na Dinamove ciljeve

Oni njih iz Kupa, ovi njih iz lige!? Tako bi se u najkraćim crtama mogao opisati nedjeljni (19.10 sati) dvoboj Dinama i Šibenika. Modri su dosta frustracija doživjeli ove sezone na Šubićevcu, dvaput izgubili od Šibenčana, jednom je taj poraz značio ispadanje u polufinalu Kupa, posljedično i odlazak Ante Čačića s klupe. Sad Dinamo ima priliku kvalitetno se osvetiti, pobjedom bi gurnuo momčad Damira Čanadija još korak prema ispadanju. iako će, zapravo, odstojanje između Šibenika i Gorice ostati isto. Dva kola prije kraja u tom bi slučaju šibenski minus ostao dva boda. Naravno, bod ŠIbenika u Maksimiru bio bi velik kao Zagrepčanka, a sva tri... U ovim okolnostima bila bi to strašna senzacija, jer, za razliku od gostovanja, na kojima su umiljate mačkice, Modri su u Maksimiru pravi lavovi. U zadnjih 35 domaćin utakmica, od onog sad već davnog poraza od Hajduka (0-2) u prosincu 2021. Dinamo je izgubio na svom terenu samo jednom. I to od Milana (0-4) u Ligi prvaka! Teško, vrlo teško premostiva činjenica za Šibenčane.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Dvaput smo ih dobili, ali to je bilo kući, vani je puno teže protiv Dinama“, svjestan je zida koji mora preskočiti i Damir Čanadi, Šibenikov trener, koji će do utakmice pokušati pronaći neki recept za taj Dinamov maksimirski niz. Iako, njegova je momčad u vrlo teškoj situaciji, s time se i sam slaže.

"Doveli smo se u tu situaciju, moramo to prihvatiti i na to smo se pripremali. Mi ćemo gledati sebe, prije svega pokušati bolje realizirati šanse koje stvorimo, što je problem koji nas prati cijelu sezonu. Nećemo puno pričati, znamo što trebamo, trebamo bodove i pozitivne rezultate. Nemamo mi nikakav recept za Dinamo. Moraš svakog igrača dovesti na visoki nivo. Ako ne budu svi na 100 posto, bit će teško osvojiti nešto protiv Dinama. Čim izgubiš jednog ili dva igrača, taktika se mijenja. Đira, Perić, Pozo, to su za nas veliki izostanci. Nećemo kukati, ali moramo kompenzirati izostanke“, kazao je Šibenikov strateg. Ide Šibenčanima na ruku poraz Gorice (1:0) u Puli, dobili su još malo kisika uoči Maksimira i infarkten završnice prvenstva. Kad smo već kod Gorice, momčad Željka Sopića svoj je 'križni put' prema ostanku u ligi ovog proljeća započela upravo remijem (0-0) u Maksimiru. Dakle, može se, hoće li Šibenčani iz toga izvući nešto korisno?

S druge strane, Dinamo je u svojoj priči, Igora Bišćana muče druge brige. Iako se često spominje da Dinamov trener mora voditi računa o 'regularnosti prvenstva', da mora paziti s kojim će igračima istrčati u svakoj od iduće tri utakmice, to je, zapravo, potpuno nebitno. Dinamo nema obvezu ni prema kome, već sam prema sebi. Igor Bišćan ima potpuno pravo na teren poslati igrače koje želi, kao što je sam već rekao, neće to nikad biti šest juniora u prvih 11, ali što i da jesu? Bišćan je već rekao da želi do kraja sezone imati jasnu sliku, tko iz ovog kadra jest, a tko nije dovoljno kvalitetan za iduću sezonu. Priča kako će Dinamo krojiti konačan poredak Bišćanovim izborom prvih 11 u završnici prvenstva, apsolutno ne pije vodu. Zašto bi Dinamo razmišljao o drugima, kad ima i onako dovoljno svojih upitnika. Jedan od tih i jesu ti juniori, s jedne strane trebao bi ih Bišćan predstaviti javnosti i dati im veću minutažu, s druge, u ponedjeljak ih čeka odlučujući dvoboj s Hajdukom u juniorskoj ligi.

"Neki juniori će biti priključeni svojoj momčadi, neki će dobiti minutažu protiv Šibenika. Onda ćemo vidjeti tko će još idući dan biti dostupan juniorskom treneru. Vodimo brigu o tome, znamo da je i to njima bitna utakmica, pokušat ćemo iskombinirati da svima bude dobro.", kazao je Bišćan i dodao da ne planira nikoga poštedjeti. Ne zbog Šibenika ili Gorice, već zbog sebe i svojih ciljeva. Dinamo je na gostovanjima neuvjerljiv, zato mu treba jedna prava, ozbiljna utakmica i pobjeda u Maksimiru. S juniorima ili bez njih, kako god, Bišćan samo mora razmišljati kako do nje doći, nikako se ne zamarati što će drugi misliti o tome.

MOGUĆI SASTAV DINAMA (4-1-4-1)


MOGUĆI SASTAV ŠIBENIKA (4-4-2)


Utakmica Dinama i Šibenika počinje u 19.10 sati (MaxSport 1). Glavni sudac je Jakov Titlić (Potravlje), pomoćnici su Hrvoje Radić (Split) i Vice Vidović (Solin). VAR sudac je Ivan Matić (Osijek), a AVAR Mario Zebec (Cestica).



Tagovi

GNK DinamoNK ŠibenikHNLHrvatska nogometna ligaIgor BišćanDamir Čanadi

Ostale Vijesti