Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Bišćan: "Dat ćemo neke igrače juniorima, to je bitna utakmica. A ostali će igrati"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.05.23. | 12:45

Igor Bišćan najavio je utakmicu (nedjelja, 19:10 sati) protiv Šibenika, koji je smijenio njegova prethodnika Čačića

Dinamo je na gostovanjima jedna, a u Maksimiru ipak drugačija priča. U dva domaća dvoboja momčad Igora Bišćana zabila je Slavenu Belupu i Varaždinu šest komada (4-0 i 2-0), sljedeća je prepreka Šibenik (nedjelja, 19.10 sati). Pa, na neki način i izazov, jer upravo je Šibenik ovog proljeća Modrima zadao dva neočekivana udarca, dva poraza na Šubićevcu, od kojih je jedan značio opraštanje Modrih s Kupom, ali i bivšim trenerom Antom Čačićem. Stoga, možemo ipak očekivati motiviraniji, energičniji Dinamo i odlučan lov na tri boda.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Šibenik je stvarno momčad koja igra dobro protiv Dinama i ta dva rezultata najveće su upozorenje. Moramo shvatiti ozbiljno tu utakmicu i pokušat ćemo ostvariti bolji rezultat nego u te dvije utakmice na Šubićevcu.", rekao je Bišćan te dodao da očekuje Šibenik koji igra na pobjedu, jer drugo mu i ne odgovara, ali i svoju momčad u pravom izdanju.

"Imamo svoje ciljeve, a to što oni moraju ići na pobjedu trebalo bi doprinijeti da utakmica bude natjecateljska, prava. Jer oni su u svojoj situaciji, u borbi za ostanka, a mi želimo dobiti najviše što možemo do kraja sezone. Dečki su ozbiljni, dobro rade, nadam se da ćemo biti ozbiljni i na terenu, a kad smo ozbiljni onda su tri boda vrlo blizu. Vjerujem da ćemo biti dobri."

No, važna je utakmica i ona u ponedjeljak. Dinamovi juniori gostuju na Poljudu, u direktnom okršaju za naslov prvaka u toj kategoriji. Kakav je Bišćanov plan s juniorima iz vlastitog kadra, hoće li igrati za 'svoje' ili ostaju u komnkurenciji za Šibenik?

"Neki juniori će biti priključeni svojoj momčadi, neki će dobiti minutažu protiv Šibenika. Onda ćemo vidjeti tko će još idući dan biti dostupan juniorskom treneru. Vodimo brigu o tome, znamo da je i to njima bitna utakmica, pokušat ćemo iskombinirati da svima bude dobro."

Nema novih ozljeda, štoviše, neki koji su bili izvan kadra mogli bi se vratiti.

"Ne planiram nikoga za poštedu, svi su motivirani i htjeli bi igrati. Imat ćemo sve na raspolaganju osim Boška Šutala i možda još nekoga od igrača koji su u fazi priključivanja, poput Perića i Theophilea. Ali, možda će i oni konkurirati."



Tagovi

GNK DinamoIgor BišćanNK ŠibenikHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti