REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

„Vlašić može još taktički napredovati, nema preciznu ulogu“

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 12.12.22. | 16:35

Talijani su se posvetili hrvatskom reprezentativcu i nogometašu Torina

Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva, po drugi put zaredom, a o tome kakav je to uspjeh za državu od svega četiri milijuna stanovnika pisali su mnogi. Jedan od junaka Vatrenih u raspucavanjima jedanaesteraca je Nikola Vlašić, igrač Torina koji se sam ponudio dva puta zaredom pucati prvi i hladnokrvno probio led i zabio. Vlašić je u Torinu na posudbi iz West Hama i talijanski klub ozbiljno razmišlja o otkupu njegovog ugovora, a pod trenerom Ivanom Jurićem vratio je dio forme u kojoj je bio igrajući za CSKA. U Torinu je nekad bio i Saša Bjelanović kad je kao napadač nosio dres ovog kluba, a danas je sportski direktor Istre 1961. Za talijanski medij Toro News prokomentirao je uspjeh Vatrenih, a fokus je Talijanima bio više na Vlašiću.

Prvo pitanje Talijana bilo je jeli očekivao da će Hrvatska ponovno biti među četiri najbolja na svijetu.

„Tako sam želio. Općenito, okolina nije bila uvjerena u polufinale. Bio je prvi cilj proći skupinu, a mnogi su raspravljali o igračima. No igra je ista u bitnoj fazi i uvijek izađe najbolje iz naše reprezentacije“, rekao je pa se osvrnuo na igru Vlašića:

„Vlašić je startao u prvoj utakmici, što znači da ima važnu ulogu u ovoj selekciji. Imao je malu bol u listovima zbog koje je bio na klupi. Vjerojatno, za taktički diskurs to nije lako plasirati. Mislim da je on kamen temeljac naše reprezentacije. Čak i kad ne krene od prve minute, jedan je od prvih koji se dovodi u pitanje. Bio sam znatiželjan vidjeti kako će proći u Italiji, ali sam također bio uvjeren da će proći dobro. Poznajem ga još iz splitskog Hajduka i znam da ima kvalitete i karakteristike primjerene talijanskom nogometu i primjerene Ivanu Juriću. Sretan sam što se pokazao kao odličan potpis za Torino.“

Otkrio je gdje još vidi da se Vlašić može razvijati.

„Mislim da, unatoč svojim mladim godinama, ima veliki tempo jer već dugo igra u prvoj ligi. Ne mislim da može dalje napredovati s tehničke i fizičke točke gledišta, ali mislim da još uvijek ima margine s taktičke točke gledišta. Riječ je o igraču koji još nema preciznu ulogu. Budući da je fleksibilan, treneri su ga uvijek selili na teren. Jurić ga dobro poznaje i naći će mu pravo mjesto na terenu, kao što je to već činio posljednjih mjeseci.“

Bilo je govora i o Ivanu Juriću. Zanimalo je Talijane mislili da će Jurić ubrzo obnoviti ugovor s Torinom.

„Ne znam što će se dogoditi, morate biti unutra da biste imali odgovor na to. Nadam se za Torino da mogu zadržati tako dobrog trenera kao što je Jurić. Ivan je ponekad čak i prezahtjevan, ali zna što hoće. Momčad raste i etablirala se na lijevoj strani tablice. Jurić je postavio važne temelje, onda treba shvatiti prave ambicije kluba.“ (rv)



Tagovi

Nikola VlašićVatreniHrvatskaArgentinaSvjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Torino

Ostale Vijesti