Screenshot sK
Screenshot sK

VIDEO Suigrači ostavili Livakovića na 'streljani', on primio tri komada u prvom porazu sezone

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 04.11.23. | 19:05

Trabzon je bio bolji od prve minute, a nekadašnji dinamovac u potpunom šoku od poteza svoje obrane

Fenerbahce je na domaćem terenu izgubio od bivšeg kluba Nenada Bjelice - Trabzonspora i tako upisao prvi poraz ove sezone. Susreli su se u 11. kolu turskog prvenstva, a gosti su slavili s visokih 3-2.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Poveo je Trabzon već u 10. minuti. Edin Višća je asistirao, a Paul Onuachu matirao hrvatskog golmana Dominika Livakovića, koji je bio nemoćan pred njegovim udarcem glavom, dok je lopta u gol ušla uz desnu stativu za 1-0.

Do kraja prvoga dijela, Paul Onuachu zatresao je mrežu, ali je prije toga napravio faul pa je gol poništen, a na drugoj strani je Sebastian Szymanski pao nakon duela u šesnaestercu, ali je sudac samo odmahnuo na prigovore igrača pa se s ranijih 1-0 otišlo na odmor.

Gol pogledajte OVDJE.

U nastavku odmah šok za Livakovića. Berat Ozdemir je pokupio odbijenu loptu i s preko 20 metara uputio udarac u donji lijevi kut za 2-0. Samo minutu kasnije - potpuni potop. Abdulkadir Omur je poslao loptu u šesnaesterac, a Nicolas Pepe ju je dočekao i poslao u praznu mrežu za 3-0.

Stiglo je nakon toga malo sunca i za domaće. Mehmet Aydin je napravio prekršaj u kaznenom prostoru, pa je sudac Kucuk pokazao na bijelu točku s koje je u 61. minuti bio precizan Dušan Tadić za smanjenje prednosti gostiju. Tražili su nekoliko minuta kasnije igrači Fenera još jedan jedanaesterac zbog igranja rukom igrača Trabzona u šesnaestercu, ali je sudac pokazao da se igra dalje.

Golove pogledajte OVDJE.

U 68. minuti Ismail Yuksek zaradio je žuti karton zbog zakašnjelog starta, a potom je deset minuta kasnije zaradio i drugi žuti karton pa je morao ranije u svlačionicu. Činilo se da ne može biti gora situacija za Fenerbahce, ali onda je krenula prava drama. Prvo je Mehmet Aydin skrivio penal, da ga na kraju Dušan Tadić ne bi iskoristio. Pogodio je gredu. Sudac je potom gledao opet jedanaesterac i rekao - ponovite ga. Drugi puta Tadić je lagano realizirao kazneni udarac i to preciznim udarcem u donji lijevi kut za 3-2. Bila je to 90. minuta, a četvrti je sudac pokazao da će se igrati još minimalno deset minuta. Nije ni to bilo dovoljno za domaću momčad da iskoriste tih 10 minuta za remi.

Dapače, igrala se 96. minuta kada je Trabzon zabio i četvrti gol u susretu. Srijelac je bio Enis Destan, ali ovoga puta ih je sudac zaustavio u slavlju i rekao da od gola nema ništa nakon konzultacija s VAR sobom. Na semaforu je tako ostalo 3-2 za Trabzon koji je trenutačno četvrti s 19 bodova, jednim manje od trećeplasirane Adane.

Galatasaray je zahvaljujući ovom kiksu Fenera ostao na vrhu ljestvice s bodom prednosti, dok je savršeni niz Fenerbahcea prekinut i trenutno nakon 11 kola imaju 30 bodova.



Tagovi

FenerbahçeUnion BerlinDominik Livaković

Ostale Vijesti