REUTERS/Agustin Marcarian
REUTERS/Agustin Marcarian

VIDEO Spektakularni golovi i rekordi u Južnoj Americi: Treća pobjeda svjetskih prvaka, kiks Brazilaca

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 13.10.23. | 09:44

Argentina je ostala jedina stopostotna, Bolivija još nema ni boda

Argentina, aktualni svjetski prvak, ostvarila je treću pobjedu u trećem kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026., pobijedivši u četvrtak u Buenos Airesu sa 1-0 Paragvaj.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Momčadi koju vodi Lionel Scaloni bio je dovoljan pogodak Nicolasa Otamendija u trećoj minuti utakmice, iz voleja nakon kornera, dok je Lionel Messi, koji je ušao u drugom poluvremenu, dvaput pogodio vratnicu.

Pogodak pogledajte OVDJE (Arenasport).

Brazil je kod kuće kiksao odigravši samo 1-1 s Venezuelom.

Seleçao je poveo u 50- minuti nakon prekida kada je suparničku mrežu udarcem glavom nakon kornera zatresao Gabriel Magalhaes (VIDEO - Arenasport)

Međutim, Eduard Bello je izjednačio sjajnim udarcem iz voleja, poluškaricama (VIDEO) na kraju utakmice (85.) i tako natjerao Seleçao da izgubi prve bodove u južnoameričkim kvalifikacijama za SP 2026.

Darwin Nunez zabio je s bijele točke u sudačkoj nadoknadi (VIDEO) i donio Urugvaju remi 2-2 protiv Kolumbije na gostovanju u Barranquilli nakon što su domaćini prokockali nekoliko dobrih prilika nakon vodstva od 2-1. Kolumbija je povela pogotkom Jamesa Rodrigueza u 35. minuti (VIDEO), Urugvaj dolazi do izjednačenja u 47. minuti, a strijelac je Matheus Olivera (VIDEO) da bi Kolumbija opet povela pet minuta kasnije golom Mateusa Urbe (VIDEO).

Ekvador je uzeo prva tri boda u ovim kvalifikacijama gostujućom pobjedom 2-1 protiv Bolivije. Golove za Ekvador zabili su Kendry Paez (45. - VIDEO) i Rodriguez (90+6. - VIDEO) na asistenciju Moisesa Caiceda, a jedini pogodak za Boliviju postigao je Rodrigo Ramallo (VIDEO).

Paez je tako sa 16 godina postao najmlađi igrač u povijesti južnoameričkih kvalifikacija koji je zabio gol u pobjedi. Veznjak Igrač ekvadorskog kluba Independiente del Valle postigao je ovaj pogodak sa 16 godina i 6 mjeseci.

Čile pobijedio Peru 2-0 pogotkom Diega Valdesa (74. - VIDEO) i Marcosa Lopeza (90+1., autogol - VIDEO).

Južnoameričke kvalifikacije

Petak, 13. listopada:

Argentina - Paragvaj             1-0

Bolivija - Ekvador               1-2

Čile - Peru                      2-0

Brazil - Venezuela            1-1

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina, G)


Tagovi

CONMEBOLJužnoameričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026.Svjetsko prvenstvo u nogometuSvjetsko prvenstvo u nogometu 2026SP 2026

Ostale Vijesti