Reuters
Reuters

VIDEO Odličnom Biuku 90. minuta u porazu Los Angeles FC-a

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.03.23. | 10:09

Poraz od ponajbolje kostarikanske momčadi nije bio koban.

Los Angeles FC izborio je plasman u četvrtfinale sjevernoameričke (CONCACAF-ove) Lige prvaka nakon što je s ukupnih 4:2 izbacio prvaka Kostarike, Alajuelense. Los Angeles FC na korak do prolaza stigao je još u prvoj utakmici kada je u Alajueli slavio s 3:0, a uzvrat u Los Angelesu, očekivalo se, trebao je biti samo formalnost. No, Alajuelense je poveo već u 8. minuti kada je Geancarlo Gonzalez realizirao kazneni udarac (kojeg je skrivio Giorgio Chiellini igrajući rukom), a domaćinima je 'voda do grla' stigla u 52. nakon što je Aaron Suarez zabio nakon ne baš najspretnije reakcije domaćeg vratara McCarthyja.

Potvrdu prolaza Los Angelesu i donio je bivši napadač Arsenala Carlos Vela golom u 83. minuti dvoboja.

Stipe Biuk odigrao je svih 90 minuta za svoju momčad. Već u prvoj minuti utakmice sjajnim je primanjem lopte i prodorom kreirao prvu šansu za svoju momčad, a pred kraj prvog dijela imao je kolosalnu priliku za svoj drugi pogodak u crnom dresu, ali mu je Moriera bravurozno skinuo udarac s pet metara. U 58. minuti, pri rezultatu 2:0 za goste, Biuk je novim driblingom probio lijevu stranu, sjajno centrirao, no Morerira je još sjajnijom reakcijom skinuo udarac Carlosa Vele.

Biuk je za svoju izvedbu na Sofascoreu zaradio ocjenu 7.5, ukupno je imao šest udaraca, od čega dva u okvir, jednu veliku šansu i čak četiri ključna dodavanja.

Los Angeles FC u četvrtfinalu će igrati protiv kluba iz MLS-a, kanadskog Vancouver Whitecapsa.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE. (nr)



Tagovi

Los Angeles FCStipe Biuk

Ostale Vijesti