Reuters
Reuters

VIDEO Stipe Biuk zabio prvijenac u uvjerljivoj pobjedi Los Angelesa

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 13.03.23. | 07:58

Bivši hajdukovac odigrao svih 90 minuta.

Nakon što je u prve dvije utakmice u dresu novog kluba Los Angeles FC-a, u 3:2 prvenstvenoj pobjedi nad Portland Timbersima i 3:0 pobjedi u osmini finala sjevernoameričke Lige prvaka protiv Alajuelensea, Stipe Biuk krenuo s klupe za pričuve, sinoć je u domaćoj utakmici protiv New England Revolutiona krenuo od prve minute te je zabio četvrti pogodak svoje momčadi u 4:0 pobjedi za nastavak maksimalnog učinka.

Domaćini su na odmor otišli s minimalnom prednosti, nakon što je u 14. minuti utakmice Timothy Tillman izborio kazneni udarac, a Denis Bouanga uspješno ga realizirao za minimalno vodstvo Los Angelesa. Potonji dvojac kreator je iduća dva pogotka. Najbolji igrač utakmice Bouanga je u 67. majstorski realizirao dodavanje Josea Cifuentesa, a u 83. Tillman gromovito pogađa nakon oduzete lopte.

Između drugog i trećeg pogotka Los Angeles je kreirao četiri velike prilike, dvije su bile Biukove, a u preostale dvije je također sudjelovao, da bi u 96. ipak je došao do svojeg prvijenca realiziravši kontranapad u kojem su još sudjelovali igrač utakmice Bouanga i Cifuentes.

Biuk je prema Sofascoreu dobio ocjenu 7.7, igrao je pretežito na lijevoj strani napada, no nerijetko ga se vidjelo i na suprotnoj. Ukupno je imao tri udaraca u suparnički okvir, dva od tri uspješna driblinga, dva ključna dodavanja. Nešto slabiji učinak ostvario je u točno dodanim loptama (11 od 18), osvojenim duelima (4 od 9) i izgubljenim loptama (13).

Sve u svemu, prvi start u novom dresu za Biuka je završio sjajno.

Los Angeles FC očekuje uzvratni susret Lige prvaka protiv Alajuelensea iz Kostarike, a u idućem prvenstvenom kolu gostuje kod Seattle Soundersa. (nr)



Tagovi

Los Angeles FCStipe BiukMLS

Ostale Vijesti