Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Vedat Vatansever za Germanijak: "Dilaver nam je ostao dužan pa sam mu rekao da ću ga kritizirati u javnosti"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 30.08.21. | 16:49

Turski novinar gurnuo je hrvatskoj javnosti snimku u kojoj se trener Rizepora oštro okomio na novo pojačanje Dinama

Nije trebalo dugo da se digne prašina oko njega. Klasični Emir Dilaver. Gdje on prođe, tu trava ne raste. Novo pojačanje Dinama danas je potpisao ugovor s klubom iz Maksimira a umjesto cvijeća i zahvale iz Rizespora sletjela je poruka puna gnjeva.

Ako je vjerovati Vedatu Vatanseveru, dugogodišnjem suradniku SN-a iz Istanbula i osobu koja je poprilično involvirana u turski nogomet, novi-stari stoper Dinama ispraćen je poslanicom trenera Rizepora Bulenta Uyguna u kojem se ovaj poprilično oštro okomio na “brudija”, što je nadimak Dilavera u maksimirskoj svlačionici.

Da sada ne idemo u detalje, za trenera Rizespora Dilaver je “nula koja je razbila kompletan Rizespor”. Nadalje, u snimci koju nam je Vatansever proslijedio a za koju tvrdi da je na njoj glas trenera Rizespora, Dilaver je krivac što je Rizespor pao na dno ljestvice, da je poput babe tračare, da ogovara trenera, način treninga i igrače te da je zavadio i razmontirao kompletnu svlačionicu.

Poprilično teške riječi na račun Emira Dilavera provjerili smo direktno kod Vedata Vatansevera. Međutim, uz jedan dodatak. Naime, naš informator koji je dobro upoznat sa situacijom tvrdi da je u pozadini svega novac. Vatansever je na neki bio uključen u transfer Dilavera i očekivao je određeni postotak. O kojoj je cifri riječ, nismo uspjeli saznati.

Međutim, to nas je podsjetilo na trenutke kada je Dilaver odlazio iz Dinama i da se odjednom pojavila cijela legija agenata koji su htjeli svoj postotak.

“Dugo sam u ovom poslu, ali mi je nevjerojatno koliko se ljudi javilo i tražilo proviziju za Dilavera”, otelo se tada i Zoranu Mamiću koji je vodio sportsku politiku kluba iz Maksimira.

Očito je među njima bilo i ime Vedata Vatansevera, barem posredno jer je tijekom razgovora često spominjao ime stanovitog Grubija. O kome je riječ, nismo uspjeli saznati.

“Da, ja sam pomogao u realizaciji transfera Dilavera i on je trebao da plati određen iznos. Kada sam jučer čuo da je sve dogovorio s Dinamom, zvao sam ga i nije mi se htio javiti. Onda sam mu poslao poruku da ću ga kritizirati u javnosti”, tvrdi Vatansever za Germanijak.

Očito je to i napravio. Nazvao je danas novinara SN-a s kojim se zna već godinama i drvljem i kamenjem oprao Dilavera te mu gurnuo navodnu snimku trenera koju i mi posjedujemo, ali iz koje je zaista teško razaznati je l' to zaista glas Bulenta Uyguna, trenera Rizespora ili nekog drugog od 68 milijuna Turaka koliko ih ima prema posljednjem popisu stanovništva.

Emir Dilaver nije bio u mogućnosti reagirati na prozivke jer su mu u Dinamu sugerirali kako će već oni nešto smisliti da zaštite svog igrača. I dok smišljaju, ostaje nam samo da s nestrpljenjem čekamo Dilaverovu reakciju jer, poznavajući njega, to bi mogao biti pravi mali verbalni spektakl. I na račun Vatansevera, ali i na Uyguna.

Uglavnom, HNL je bio dosadan bez Brudija!


Tagovi

Emir DilaverRizesporDinamo Zagreb

Ostale Vijesti