Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Varaždinci treći vikend u nizu igraju u petak, Rudeš nije zabio gol 131 dan (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 09.02.24. | 08:01

Prva utakmica 22. kola HNL-a između Varaždina i Rudeša igra se na Gradskom stadionu u Varaždinu u 17 sati

Već treći vikend u nizu, Varaždin će svoju prvenstvenu utakmicu odigrati u petak (17.00, MAX Sport 1). U prvom proljetnom kolu, Plavi iz Baroknog grada na domaćem su terenu izgubili od Slaven Belupa (1-2). Uslijedio im je remi bez pogodaka protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj, a je li petak zaista crni dan za Varaždince, u kojoj ne mogu do pobjede, pokazat će domaća utakmica protiv fenejraša Rudeša.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zagrebački sastav dosta se pojačao za vrijeme zimskog prijelaznog roka, u proljetni dio sezone ušao je pun elana, no u prva dva kola doživio je dva gostujuća ‘šamara’. Osijek je slavio s 0-2, a Slaven Belupo s 0-4. Momčad sa Zapada Zagreba sada očekuje treće gostovanje u nizu. Iako su im šanse za ostankom minimalne (-14 od Istre 1961), dojam je kako bi novi poraz bio i posljednji čavao u lijesu Rudešovih ambicija u HNL-u.

“Bila je zahtjevna utakmica u Kranjčevićevoj, možda smo ostali malo dužni u igri prema naprijed, no poremetile su nas sitne ozljede Postonjskog i Mitrovskog, dobili su priliku neki drugi igrači, no kako stvari stoje, njih dvojica bi sada trebali biti spremni”, rekao je Nikola Šafarić koji, osim spomenutog dvojca, može računati i na oporavljenog Michelea Šegu. Jedini kojeg neće biti kadru je Ante Vukušić.

Prva međusobna utakmica, odigrana u Varaždinu 12. kolovoza, završila je 2-0 pobjedom domaćina, a Rudeš je u Kranjčevićevoj protiv Varaždina osvojio svoj treći od ukupno četiri prvenstvena boda. Utakmica je završila rezultatom 0-0.

"Prvih pola sata bile su to potpuno izjednačene momčadi na terenu. Rudeš je imao svoje šanse, pokazao je koliko opasna ta momčad može biti jer igra bez opterećenja, mogu nam jako zapapriti ako ne budemo maksimalno pripremljeni na sve njihove zamke, a vidjeli smo da ih ima, tako da ih respektiramo. Međutim, igramo kod kuće, idemo na sva tri boda, no moramo od prve do zadnje minute biti maksimalno koncentrirani, odraditi utakmicu kao protiv Lokomotive, samo biti puno goropadniji prema naprijed”, zaključio je Šafarić.

A kada smo kod 'nule' u rubrici golova, prilično nevjerojatno zvuči podatak da Rudeš u natjecateljskoj utakmici nije poentirao od 31. listopada 2023. godine, odnosno Kup utakmice protiv Slaven Belupa, a posljednji pogodak u HNL-u zagrebačka momčad zabila je 1. listopada, odnosno prije 131 dan u domaćem 1-2 porazu od Rijeke! Preneseno, Rudeš je bez ligaškog gola punih 12 utakmica...

Nadu da bi se taj crni niz mogao prekinuti donosi novi napadač u svlačionici Rudeša. Dan prije utakmice zagrebački je na svojim društvenim mrežama objavio dolazak novog napadača, 25-godišnjeg Matka Babića, bivšeg mladog hrvatskog reprezentativca s internacionalnim iskustvom, koji u Rudeš stiže kao slobodni igrač. Posljednji klub bio mu je NK Radomlje.

"Mi još uvijek upotpunjujemo kadar, nedostaju nam igrači na nekim pozicijama. Pokušat ćemo ih dovesti do kraja prijelaznog roka. A u Varaždinu ćemo napraviti sve da ne izgubimo utakmicu, odnosno da eventualno i pobijedimo, kako bismo se psihološki dignuli, jer i to nam je jedan od većih problema. Kažem opet, i nije to nikakav alibi, ali momci koji su nam došli sada u zimskom prijelaznom roku, nisu imali kontinuitet. Znamo da im treba vremena. Naravno, ni mi nemamo puno vremena, ali znamo njihove kvalitete, pa ćemo ih čekati određeno vrijeme da pokažu ono sve što znaju i mogu", rekao je prije utakmice trener Rudeša Davor Mladina.

Utakmicu sudi Jakov Titlić iz Potravlja, pomagat će mu Goran Perica iz Šibenika, Dominik Benković iz Zaprešića i Ante Terzić iz Podstrane. U VAR sobi sjedit će Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline i Ivan Mihalj iz Velike Gorice.

Mogući sastavi:

Varaždin (4-2-3-1)

Rudeš (4-2-3-1)



Tagovi

NK RudešRudešNK VaraždinVaraždinHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti