FRIEDEMANN VOGEL/Action Images
FRIEDEMANN VOGEL/Action Images

Uzmi ili ostavi: Vida mora donijeti odluku o sudbini u Bešiktašu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.11.21. | 12:18

Pred hrvatskog reprezentativca stavljen je ultimatum.

Stoperu hrvatske reprezentacije Domagoju Vidi idućeg ljeta istječe ugovor s aktualnim turskim prvakom Bešiktašom. Prema Sportskim novostima, ponuđeno mu je produljenje od 1+1 godine, ali s točno prepolovljenim primanjima.

32-godišnjak iz Donjeg Miholjca trenutno zarađuje 3,5 milijuna eura po sezoni , pa su on i menadžer zatražili još malo vremena za razmišljanje, vjerojatno u pokušaju ispipavanja interesa s drugih adresa. Uprava je u slučaju Vidine odbijenice spremna preseliti ga na klupu. Po turskim medijima se nerijetko piše da je naš reprezentativac preplaćen jer ne pruža ono što se od njega očekuje i što se uprave tiče, ova ponuda je zapravo ultimatum.

Trener Sergen Yalcin u zadnjoj liniji može računati na Necipa, Montera i Welintona, tako da se jedno vrijeme vjerojatno može snaći bez Vide u kadru prve momčadi. Podsjetimo, Vida je u Bešiktaš stigao ljeta 2018. godin iz kijevskog Dinama, a prije ukrajinskog kluba nosio je dres zagrebačkog Dinama, Bayer Leverkusena i Osijeka.

Ove sezone je po ukupnoj minutaži drugi najstandardniji stoper istanbulskog kluba poslije svog vršnjaka Brazilca Welintona, te je u Superligi i Ligi prvaka prikupio deset nastupa. U srazu s lisabonskim Sportingom je dosta razočarao i skrivio jedanaesterac, a istu grešku ponovio je i u gradskom derbiju s Galatasarayem. Vida su uklopio u uopćenito sivilo Bešiktaša kojem obrana titule ne ide po planu. Nakon 12 kola nalaze se na šestom mjestu.

To vjerojatno doprinosi spremnosti klupske uprave da se lakše odreknu starijeg dijela igračkog kadra, jer je sve očitije da Yalcinovoj momčadi treba revitalizacija.


Tagovi

Domagoj VidaBešiktaš

Ostale Vijesti