MURAD SEZER/Action Images
MURAD SEZER/Action Images

Sporting doktorirao na kornerima, Vida skrivio penal, VAR poništio predivan gol (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 19.10.21. | 20:22

Sporting je slavio u Istanbulu.

U trećem kolu skupine C Lige prvaka Sporting je na gostovanju kod Bešiktaša slavio rezultatom 3:1. U izrazito otvorenoj utakmici golovi su padali isključivo iz prekida, a vidjeli smo i jednu pravu majstoriju koja bi da nije bilo VAR-a možda konkurirala i za pogodak sezone.

Mladi trener gostujuće momčadi Ruben Amorim momčad je postavio u uobičajenom sustavu s tri stopera. Serger Yacin odlučio se za 4-2-3-1, kapetansku vrpcu ponio je naš Domagoj Vida. Početak je ostavio dojam da će ovo biti izjednačena utakmica, obje momčadi bile su aktivne i pokušavale se nametnuti.

Prvu ozbiljniju priliku vidjeli smo u 15. minuti, Pedro Porro sjurio se po desnoj strani i dao loptu za Pabla Sarabiju čiji udarac efektno brani Ersin Destanoglu. Lijepa obrana, ali iz rezultirajućeg kornera Sporting dolazi u vodstvo. Lopta je ubačena, Inacio ju je proslijedio na drugu stativu, a kapetan lisabonske družine Sebastian Coates zakucao ju je u mrežu – 0:1. Pogodak pogledajte OVDJE.

U 19. minuta Matheus Reis je u overlap trku na lijevoj strani, dobiva loptu, ali s ruba šesnaesterca tuče preko gola. Sportingovi wing-backovi velika su napast, Porro na desnoj i Reis na lijevoj strani. Pet minuta kasnije i Pedro Goncavales testira budnost domaćeg vratara, ali Destanoglu brani i njemu. Goncavales je najučinkovitiji igrač Sportinga posljednjih par sezona i mnogi ga smatraju nasljednikom Bruna Fernandesa.

Baš kada se činilo da Sporting postaje dominantan, Bešiktaš dolazi do izjednačenja. Igra se otvoreno ali golovi padaju iz prekida. U 24. minuti poentira Cyle Larin nakon kornera koji je izveo Miralem Pjanić1:1. Pogodak pogledajte OVDJE.

Tribine su eruptirale ali domaći navijači nisu se dugo radovali, četiri minute kasnije Sporting je ponovno u vodstvu, a pogodak postižu na identičan način. Ovoga puta loptu je nakon kornera na drugu stativu proslijedio Paulinho, a Coates ponovno poentira – 1:2. Ruben Amorim je sigurno zadovoljan, njegova momčad je ovo očigledno uvježbavala. Pogodak pogledajte OVDJE.

MURAD SEZER/Action ImagesMURAD SEZER/Action Images

Utakmica nastavlja dalje u dinamičnom ritmu. Bešiktaš je ponovno umalo došao do brzog izjednačenja, ali udarac Michyja Batshuayija zaustavila je stativa.

U 41. minuti Sebastian Coates umalo dolazi do hat-tricka! Pogađeate, nakon kornera. Ovoga puta nije bilo prenošenja lopte na drugu stativu, Coates je tukao glavom nakon ubačaja, ali Destanoglu brani. Igra se nastavlja i protiče negdje oko jedne minute do prvog prekida, kada slovenski sudac Slavko Vinčić zasutavlja igru zbog konzultacija s VAR-om. Pokazalo se da je lopta nakon Coatesovog udarca pogodila visoko podignutu ruku Domagoja Vide. Usporena snimka pokazuje da bi lopta inače najvjerojatnije neobranjivo išla prema kutu vrata. Vinčić pokazuje na bijelu točku. Sigurni izvođač je Pablo Sarabia – 1:3. Pogodak pogledajte OVDJE.

Do kraja prvog dijela ostalo je nekoliko minuta, ali nismo pošteđeni uzbuđenja. Početkom sudačke nadoknade Alex Teixera utrčava iza leđe Sportingovih braniča na jednu dubinsku loptu. Iz prve poteže volejem iskosa i zabija u dalji gornji kut vrata nemoćnog Antonia Adana. Domaći slave prekrasan gol, ali Vinčić ponovno razgovara s VAR-om i poništava gol zbog zaleđa. Iako je Teixera mrvicu požurio i otišao u nedozvoljenu poziciju, njegov majstorski udarac isplati se pogledati OVDJE.

Početkom drugog dijela gledamo oprezniji Sporting, vjerojatno odlučan u namjeri da osiguraju prvu pobjedu u ovosezonskoj Ligi prvaka. Prvu veću priliku drugog dijela imao je domaćin u 62. minuti. Snažno je tukao Larin, ali mu je Adan obranio. Odbijanac dolazi do Batshuayija koji pokušava ponovno, ali njegov udarac odlazi pored vrata.

U idućoj akciji lopta još jednom pogađa Vidinu ruku u kazenenom prostoru nakon oštrog ubačaja Paulinha. Ovoga puta VAR je poštedio našeg reprezentativca, ruka mu je bila uz tijelo.

U 69. minuti Batshuayi ne koristi veliku priliku, Rachid Ghezzal poslao mu je odličnu dubinsku loptu, Belgijanac je zaobišao Adana i našao se pred praznim golom, doduše u nešto nepovoljnijem kutu. Mogao je šutirati sam ili odigrati nekog od suigrača u sredini, pokušao je sam i loptu poslao daleko na tribine.

Tri minute kasnije napeto je pred Bešiktašovim vratima, Paulinho je zatresao prečku. Isti igrač upisuje se u strijelce u prekrasnim plasiranim udarcem u 89. minuti. Velik dio posla obavio je mladi Tiago Tomas koji je oduzeo loptu na svojoj polovici i pokrenuo ovu akciju – 1:4. Pogodak pogledajte OVDJE.

Na kraju potpuno zaslužena pobjeda Sportinga, bili su puno opasnija momčad što potvrđuje statistika ukupnih udaraca. Imali su ih 18 naspram Bešiktašovih devet. Sučev zvižduk potvrdio je njihovu prvu pobjedu i prve bodove u Ligi prvaka, dok Bešiktaš ostaje na nuli.

U idućem kolu skupine C ove momčadi odmjerit će snage u Lisabonu.

LIGA PRVAKA, UTORAK

Grupa A

Club Brugge – Manchester City 1:5

PSG – RB Leipzig (21:00)

Grupa B

Atletico Madrid – Liverpool (21:00)

Porto – Milan (21:00)

Grupa C

Bešiktaš – Sporting 1:4

Ajax – Borussia Dortmund (21:00)

Grupa D

Inter – Sheriff (21:00)

Šahtar – Real Madrid (21:00)




Tagovi

BešiktašSportingLiga prvakaDomagoj Vida

Ostale Vijesti