Hrvoje Jelavic / Pixsell
Hrvoje Jelavic / Pixsell

Uspavanka bez golova u Kranjskoj Gori, Labrović briljirao i spasio Rijeku

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 04.07.23. | 19:30

Reprezentativni vratar bio je igrač utakmice.

U pripremnom dvoboju odigranom u Sloveniji, Rijeka i Čukarički remizirali su bez golova. Nakon poraza od Domžala i pobjede protiv Brava, ovo je i treći različit ishod u isto toliko pripremnih dvoboja za četvrtoplasiranu momčad Hrvatske nogometbne lige. Bila je to utakmica u kojoj je svakoj momčadi pripalo po jedno poluvrijeme. U prvih 45 minuta, momčad s Rujevice bila je bolji protivnik u uvodnih 15-ak minuta, da bi do kraja poluvremena Čukarički promašio 4-5 čistih prilika. U drugom dijelu, Rijeka je imala terensku nadmoć i puno više je težila zabijanju gola, no stvorili su tek dvije ozbiljnije šanse. Na koncu, možemo reći kako je dvoboj završen pravednim ishodom, ali šteta da nismo vidjeli nijedan pogodak.

Prvu opasnost vidjeli smo već u 3. minuti. Rijeka je imala dva udarca iz kuta, prvi je išao direktno na gol, no vratar srpske momčadi Nemanja Belić istaknuo se dobrom intervencijom nakon pokušaja Nike Jankovića. U 10. minuti nova prijetnja hrvatskog sastava. Banda je oštro ubacio iz slobodnog udarca, lopta se nakon odbijanca vratila na 6-7 metara, na nju su išli Janković i Dejan Petrovič, potonji je i pucao, ali pored gola. Dojma smo kao da su zasmetali jedan drugome.

Čukarički je prvi puta ozbiljnije zaprijetio u 28. minuti. Nakon oštrog ubačaja s lijeve strane, obrana Rijeke izbila je loptu u korner. Ivanović je ubacio iz kuta, Nikčević pucao glavom i zatresao gredu. Dvije minute nakon, fantastičan pokušaj Ivanovića iz srca 16-erca, ali Labrović je sjajnom paradom spasio svoju momčad. Tek što su očistili tu prijetnju, Riječani su ponovno opasno živjeli. Pukla je lijeva strana obrane, ubačeno je u sredinu za Nikčevića, a njegov zicer sjajno skida Labrović.

Trećeplasirana momčad srpske lige iz prošle sezone u 34. minuti kreirala je novi zicer. Ivanović je izvozao Mitrovića i našao se oči u oči s Labrovićem, tukao je vrlo silovito malo iskosa, ali Nediljko Labrović se istaknuo novom bravurom. Niti cijela minuta nije prošla, novi zicer Čukaričkog. Sjajno su odigrali polukontru, udarcem s lijeve strane Tomović je pogodio vanjski dio vratnice.

U drugo poluvrijeme Rijeka je ušla kao i u prvo – puno bolje. Igrači Sergeja Jakirovića bili su bolja momčad na terenu, a prvu pravu šansu dočekali su u 55. minuti. Lijepo se za poziciju izborio Djouahra, oštro tukao s 18 metara, no Belić je lijepo reagirao. Nedugo zatim, udarac je s 25 metara oprobao Janković, bio je vrlo blizu pogotka.

I to je, otprilike, bilo sve. Do kraja utakmcie gledali smo terensku dominaciju Rijeke, Jakirovićeva družina često je boravila na protivničkoj polovici, no pravih šansi za gol više nismo vidjeli. Utakmicu su, očekivano, razlomile i brojne izmjene. Za kraj spomenimo i kako za ovaj dvoboj nisu konkurirali mladi reprezentativci Matija Frigan i Niko Galešić, dok je nastup upisao Veldin Hodža kao i Franjo Ivanović, koji je ranije oduševio u pobjedi protiv Brava.

Kranjska Gora. Igralište Ruteč. Utakmica zatvorena za javnost. Sudac: Anže Jerič. Pomoćnici: Erazem Pahulje i Jure Jamnik (svi Kranj).

Rijeka (4-2-3-1): Labrović - Bogojević, Mitrović, Dilaver, Vukčević - Petrovič, Banda - Ampem, Janković, Djouahra - Obregon (još su igrali: Zlomislić; Veiga, Krešić, Dujmović, Čabraja; Hodža, Lepinjica; Grgić, Liber, Goda; Ivanović). Trener: Sergej Jakirović.

Čukarički (4-4-2): Belić - Stevanović, Ćalasan, Serafimović, Tošić - Nikčević, Sissoko, Kovač, Đ.Ivanović - Tomović, Spasojević (još su igrali: Filipović, Samurović, Rogan, Subotić, Kovačević, Mirosavić, Miladinović, Vidosavljević, M.Stojanović, L.Stojanović, Ndiaye, Badamosi, Drezgić). Trener: Dušan Kerkez.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HNK Rijekapripremne utakmicepripremeNediljko Labrović

Ostale Vijesti