Germanijak
Germanijak

Bravo Rijeka! Jakirovićeva mladost 'razbila' Slovence, Ivanović 'oblači' Friganove kopačke

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 01.07.23. | 20:00

U pripremnoj utakmici protiv slovenskog Brava Rijeka uvjerljivo slavila (3-0)

Slovenski prvoligaš Bravo nije ponovio Domžale, Rijeka je ovaj put bila uvjerljiva, razigrana i slavila 3-0 u pripremnoj utakmici u Kranjskoj Gori. Dva su pogotka Riječani zabili s bijele točke, ali taj bi podatak mogao zavarati one koji nisu gledali susret, momčad Sergeja Jakirovića 'razbila' je Slovence, uz malo više preciznosti u završnici, mogla je pobijediti i dvostruko.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Bravo Franjo, bravo Libi, bravo Obre, bravo Aga, bravo Prince...", svako malo se čulo s riječke klupe, iako je Bravo ime suparnika, pravi bravo zaslužili su riječki nogometaši. Imali su gosti prvu priliku, pogodili gredu nakon kornera, no nakon toga, a posebno nakon vodećeg gola Obregona u 39. minuti, igrala je samo Rijeka. Poslao je Jakirović na teren dvije momčadi, jednu u prvom dijelu, drugu u nastavku, nije u momčadi zbog ozljede bilo Marca Pašalića, a u 17. minuti ozlijedio se Selahi, umjesto kojega je ušao Banda. I odradio najveću minutažu od svih igrača. Imao je Alen Grgić dvije šanse u prvom poluvremenu, jedna je bila čisti zicer, mogla je Rijeka već na poluvremenu voditi više od 1-0. Čuli smo dan ranije u riječkom hotelu kako Obregon nije pravi, kako nije u formi kakva se očekivala, uostalom, pričalo se o njegovom odlasku s Rujevice. No, Obregon je bio rastrčan, opasan, zabio je lijepi gol, pobjegao svom čuvaru i pogodio bliži kut.

No, prava Rijekina dominacija uslijedila je u nastavku, na krilima dva mladića, Adriana Libera, koji je nosio kapetansku traku i 19-godišnjeg Franje Ivanovića, mladića koji je došao iz Augsburga i već pokazuje da bi mogao biti pojačanje. Od prve minute drugog dijela ušao je punom snagom, odmah imao priliku, a onda izborio kazneni udarac, koji je sam i zabio. Potom je proigrao Gajzlera, koji nije uspio zabiti, Ivanović se doima ga mladić 'gladan' svake lopte, ulazi čvrsto u duele, igra presing, brz je i eksplozivan. Ode li Matija Frigan ovog ljeta s Rujevice, Ivanović bi mogao 'obući' njegove kopačke, Rijeka je možda opet 'ubola' kvalitetno pojačanje. Naravno, nije Bravo mjerilo i ne treba donositi zaključke nakon jedne ili dvije utakmice, ali Ivanović se apsolutno dopao. Sad to mora, jasno, ponavljati i u 'pravim' utakmicama.

Adrian Liber također je bio razigran i konkretan, izborio je i on kazneni udarac, koji je u gol pretvorio Prince Ampem. Još je Liber promašio s nekoliko metara nakon odličnog ubačaja Veige, Ampem je mogao postići i drugi gol, njegov je udarac obranio vratar Brava. Gledao je utakmicu s tribine i Damir Mišković, Rijekin gazda, bio je i on zadovoljan onime što je vidio, Jakirovićeva momčad odigrala je odličnu pripremnu utakmicu, na krilima mladih igrača, baš kako su to i zamislili na Rujevici.

Novi test, vjerojatno i puno jači, imat će Rijeka u utorak, kad će suparnik u Kranjskog Gori biti Čukarički, trećeplasirana momčad srpske Superlige. Tada bi se trebali priključiti i mladi reprezentativci Frigan, Hodža i Galešić.

Rijeka - Bravo 3-0

Kranjska Gora. Sportski centar Ruteč. Bez gledatelja. Sudac: Žnidaršić (Slovenija).

RIJEKA: Labrović - Bogojević, Krešić, Dujmović, Čabraja - Selahi (od 17. Banda), Lepinjica - Grgić, Janković. Goda - Obregon; drugo poluvrijeme: Zlomislić (od 76. Todorović) - Veiga, Agić, Smolčić, Vukčević - Banda, Petrović - Ampem, Gajzler, Liber - Ivanović. Trener: Sergej Jakirović.

BRAVO: Orbanić - Šoanring, Katinić, Vodeb, Kavčič - Hribar, Selan, Trdin, Stanković - Štor, Poplatnik; još su igrali: Cverle, Hovnik, Štravs, Ivanšek, Maher, Puconja, Porič, Zavnik, Fink, Vekič, Al Rashdi. Trener: Aleš Arnold.

Strijelci: 1-0 - Obregon (39., Banda), 2-0 - Ivanović (52-11 m), 3-0 - Ampem (65-11m).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HNK RijekaSergej JakirovićNK Bravopripreme

Ostale Vijesti