REUTERS/Heiko Becker
REUTERS/Heiko Becker

Tudor: “Dobro da na klupi neće biti Contea”

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 01.11.22. | 08:31

Trener Tottenhama neće biti na klupi odnosno uz aut liniju za vrijeme utakmicu na Stade Velodromeu nakon što je isključen u remiju sa Sporting Lisabonom

Trener Olympique Marseillea Igor Tudor rekao je da će odsutnost menadžera Tottenham Hotspura Antonija Contea u njihovoj utakmici 6. kola Lige prvaka u utorak navečer biti "dobra vijest" za francuski klub.

Conte neće biti na klupi odnosno uz aut liniju za vrijeme utakmicu na Stade Velodromeu nakon što je isključen u remiju sa Sporting Lisabonom zbog prigovora nakon što je poništen pogodak Harryja Kanea postignut u sudačkoj nadoknadi zbog zaleđa nakon duge provjere VAR-a.

"Dobra je, dobra je vijest da on nije ovdje", rekao je hrvatski trener novinarima u ponedjeljak navečer.

"Ali igrači su ti koji igraju, a ne on. A tu će biti i njegov pomoćnik, on će ih znati motivirati."

Marseille je posljednji u skupini D sa šest bodova, tri manje od prvoplasiranog Tottenhama nakon pet utakmica. Spursi će se plasirati u šesnaestinu finala ako izbjegne poraz u utorak, dok će Marseille pobjedom proći dalje.

Igor Tudor je dvoboj opisao kao "utakmicu godine" s obzirom na njeno "posebno značenje".

"Nitko ne može dobiti utakmice bez želje. Ne smijemo ništa propustiti, ne smijemo pogriješiti", rekao je.

Antonio Conte je istu zabranu doživio tijekom vođenja milanskog Intera. Conte je tada bio viđen kako skače i hvata žice te viče u mikrofon slušalica koje je njegov brat Gianluca koristio za komunikaciju sa svojim kolegama na klupi.

"Sigurno mi se ne sviđa takvo iskustvo i nadam se da će biti posljednje", rekao je Conte, ali nije bio raspoložen odgovarati na pitanja o Marseilleu.

Braća Conte ponovno će biti zajedno na Stade Velodromeu. Posljednji trenerov kontakt sa svojim igračima je u klupskom autobusu. Potom ne smije razgovarati izravno s njima do najmanje 15 minuta nakon posljednjeg zvižduka.

"Puno toga se mijenja", rekao je Cristian Stellini, Contijev pomoćnik koji će voditi utakmicu. "To je potpuno drugačiji svijet. Prisutnost trenera poput Contea je neophodna, pogotovo u ovakvoj utakmici koja je napeta do posljednjeg zvižduka."

Conteu je kao treneru ovo šesta sezona Lige prvaka. Tri puta eliminiran u grupnoj fazi. Jednom u šesnaestini finala u Chelseaju. Jednom u Juventusu, prije deset godina, njegova je momčad stigla do osmine finala.

"Čak i ako povijesno nije dobro prolazio u ovom natjecanju, on ostaje jedan od najboljih na svijetu", poručio je Stellini. (nl)

Oglas

Skupina D, 6. kolo


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Igor TudorAntonio ConteLiga prvakaOlympique MarseilleTottenham

Ostale Vijesti