Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Tramezzani nakon izborene Europe: Vidjet ćemo ostajem li na klupi; Toplak: Ja sam fajter

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.05.21. | 20:32

Veselje u oba tabora nakon utakmice na Poljudu.

Hajduk je izborio Europu. S osvojenih 16 bodova u posljednjih šest utakmice, Bijeli su ostvarili "nemoguće" i nadoknadili ogromni zaostatak za Goricom koja je na kraju završila peta i iduće sezone neće igrati Europu.

U posljednjem kolu Bijeli su pogotkom Marka Livaje i Stipe Biuka nadvisili Lokomotivu 2:0.

"Vrlo smo zadovoljni, a ja posebno zbog igrača. Kad pogledamo što su napravili, ja im kao trener zahvaljujem od srca na tome kako su se ponašali prije svega kao ljudi, a onda i kao igrači. Bio je ovo težak put, ali došli smo do cilja", rekao je Paolo Tramezzani nakon utakmice.

Strateg Bijelih svakako je jedan od najzaslužnijih zašto je Hajduk ostvario na kraju ipak zadovoljavajući rezultat, ne s obzirom na tradiciju kluba iz Splita, već s obzirom na situaciju u kojoj su se Bijeli nalazili u aktualnoj sezoni.

Nakon Europe, svakako se postavilo pitanje, ostaje li talijanski stručnjak na klupi Majstora s mora?

"Očekivao sam to pitanje. Dogovorili smo se da se vidimo sljedećih dana. Normalno je da klub ima svoje mišljenje, a i ja svoje. Vidjet ćemo".

Razloga za slavlje, unatoč porazu, ima i Samir Toplak koji je također serijom dobrih rezultata u završnici sezone sačuvao prvoligaški status svoje momčadi. S obzirom na poraze Varaždina i Istre, Lokomotiva je prvenstvo završila na osmom mjestu.

"Ja sam fajter, znao sam da će biti teško. Pobjeda Hajduka je potpuno zaslužena. Livaja je majstor koji radi prevagu, on se igra nogometa i to je prevagnulo. Moji igrači su odigrali ispod razine na kojoj su bili u prošlim utakmicama. Čestitam svima u klubu, igračima i mojoj obitelji. Idemo slaviti. Rad dođe na naplatu kad-tad, presretan sam. Završili smo utakmicu s tri juniora, to je bogatstvo Lokomotive. Ovo je uspjeh naše omladinske škole, koja je na jako dobroj razini"



Tagovi

Paolo TramezzaniSamir Toplak

Ostale Vijesti