Marko Prpić/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

Topić u prvih 11 jasna je Bišćanova poruka Petkoviću i Drmiću!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 30.04.23. | 17:20

Igor Bišćan iznenadio je sastavom na Poljudu, u udarnu momčad gurnuo je juniora Frana Topića. Dvojica udarnih i dojučer jedinih napadača započeli su na klupi

"Malo nas je al' nas ima", kao da je zapjevao u svlačionici prije derbija Igor Bišćan. Dinamov je roster uzak, nema dovoljno igrača, ali još uvijek ih ima sasvim dovoljno za iznenađenje, još uvijek ima poteza koji se mogu povući. Igor Bišćan žrtvovao je 'dvojicu pješaka' za mladog napadača, u prvih 11 uvrstio je Frana Topića (19), napadača koji je tek Bišćanovim dolaskom u Dinamo priključen prvoj momčadi. U mjesec dana dečku se potpuno promijenio život, prvo je debitirao protiv Lokomotive, dobivao sve veću minutažu u iduće tri utakmice, a sad doživio debi u prvih 11 i to na najvećoj mogućoj HNL pozornici, u derbiju na Poljudu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Jako sam zadovoljan s njim, on svoju minutažu odlično koristi. On je meni veliko iznenađenje.", nahvalio je Bišćan Topića nakon pobjede nad Varaždinom (2:0), u kojoj je Topić sudjelovao kod drugog pogotka. Dopao se pristupom i nekim potezima, ušao je u šanse protiv Istre i Varaždina, nije zabio, ali za dečka, koji je do jučer bio sasvim u trećem planu, to je i više nego dovoljno za minutažu koju je imao. Ali, iako se iz Bišćanovih riječi moglo razabrati da bi Topić uskoro mogao dobiti i ozbiljniju priliku, malotko je očekivao da će ubaciti od prve minute baš u grotlu Poljudu. Premda, ima logike, derbi je odlična pozornica za debi, a pogotovo kad ne postoji tako težak teret rezultata, jer, Dinamo si je mogao u Splitu oprostiti i poraz, bez većih posljedica.

Oglas

UŽIVO Hajduk - Dinamo


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

No, Topić u prvih 11, zapravo, jasna je poruka Igora Bišćana svojoj dvojici udarnih napadača, Josipu Drmiću i Bruni Petkoviću. Poruka da nitko nije nezamjenjiv, čak ni u ovako suženom izboru. Drmić je, dok je Petković bio ozlijeđen, na svojim leđima nosio veći dio napadačkog posla, ali ne može se baš reći da je minutažu iskoristio i zavidno popravio golgetersku statistiku. Petković se tek oporavio i možda je i sam očekivao da će se odmah vratiti na svoje 'radno mjesto' u prvih 11, međutim, Bišćan, očito, ima drugačije zamisli. Petković, uostalom, još nije potpisao novi ugovor, Drmiću nije niti ponuđen, pitanje je što će s njima dvojicom biti na ljeto. Bišćan im je ovim poručio da ih ne misli vječno čekati i moliti se za njihovu formu, ovime je pokazao da ima i druga rješenja na klupi. Je li Topić prava zamjena, je li igrač, koji će u dogledno vrijeme zamijeniti njih dvojicu i nametnuti se kao istinsko napadačko rješenje, još je rano zaključiti, premalo ima utakmica u nogama. Ali, u derbiju je bio ispred Petkovića i Drmića, sigurno nije slučajno.

Spomenimo i drugu rošadu koju je napravio Bišćan u prvih 11. Stefan Ristovski zaposjeo je stopersku poziciju umjesto Dine Perić, ovdje su u pitanju zdravstveni razlozi, Perić je zaradio nekakvu virozu, nije se dobro osjećao i Dinamov trener procijenio je da je bolje da ne bude u početnom sastavu.



Tagovi

GNK DinamoNK Hajduk SplitHNLHrvatska nogometna ligaFran TopićJosip DrmićBruno Petković

Ostale Vijesti