Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

Tko će Paviću krojiti sportsku politiku ako dođe u Hajduk?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 09.04.24. | 08:02

Klub s Poljuda se nalazi u tranzicijskom razdoblju nakon odlaska predsjednika i trenera

Ponedjeljak je u Splitu bio dan za odlaske, jer s funcije predsjednika Hajduka smijenjen je predsjednik Lukša Jakobušić, a na njegovo mjesto, do imenovanja novog, postavljena članica Uprave Marinka Akrap.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nadzorni odbor se odlučio da predsjednik mora platiti odlaskom, pa premda je vijest u jutarnjim satima prva objavljena na Germanijaku, oni su je tek potvrdili na izvanrednoj press konferenciji u 15 sati objasnivši da su preuzeli odgovornost jer već sada gledaju na novo četverogodišnje razdoblje.

Prema svim najavama, a to je potvrđeno Germanijaku iz izvora bliskog Hajduku, funkciju predsjednika trebao bi preuzeti Josip Pavić, proslavljeni trofejni vaterpolski vratar, koji je trenutno državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta. Premda ga nisu imenovali na pressici, rečeno je da imaju spremnog čovjeka za taj položaj kojemu treba malo više od mjesec dana da bi se uhvatio Hajdukove problematike i postao predsjednik. Nakon Jakobušića koji je bio čovjeki iz vaterpola, Hajduk bi tako trebao dobiti još jednog predsjednika iz tog trofejnog sporta.

Također, završila je era Mislava Karoglana koji se sporazumno rastao s Hajdukom, objavila je v.d. predsjednica Akrap spomenuvši da je ta odluka došla nakon razgovora sad već bivšeg trenera Hajduka sa sportskim direktorom Mindaugasom Nikoličiusom koji ima punu podršku za sada kako bi klub mogao funkcionirati.

Hoće li Nikoličius kojemu ugovor završava krajem sezone, ostati i dalje, ovisit će o novom predsjedniku koji bi s njim trebao sjesti. Dakle, Nikoličius uživa podršku barem do dolaska novog čelnog čovjeka.

No, u ponedjeljak je na instagramu objavio sliku s bivšim predsjednikom Jakobušićem bez teksta, samo s crvenim i plavim srcem, pa je ta fotografija izazvala mnoštvo negativniih komentara u stilu da je on trebao otići, a ne onaj koji ga je doveo.

Ima li među domaćim stručnjacima onoga tko bi ga mogao naslijediti ukoliko dođe do rastanka? Bijelima bi, smatraju mnogi iz starije generacije, trebao sportski direktor iz vlastitog dvorišta, kao što su nekad bili Ivan Buljan, Ivica Šurjak, Tomislav Erceg ili Goran Vučević....

No, opcija je i stranac, kao što je i sam Nikoličius koji je jako dobro naučio hrvatski, jer prije Hajduka radio je u Gorici kada im je Hajduk bio 'mušterija', podizao vrijednost igrača i to su bile preporuke za dolazak u Hajduk.

No, daleko je još svibanj kada se treba pojaviti novi predsjednik i vidjeti što sa sportskim direktorom koji mora predložiti i novog trenera, je Ivankoviću je rečeno da ostaje do kraja sezone.

Puno je upitnika oko posla u kadrovskoj i igračkoj križaljci isto. Ova sezona je izgubljena, a treba na vrijeme pripremiti novu, razgovarati sa svom silom igrača oko njihovih planova, eventualnih ponuda, dovođenja trenera i igrača. Puno je njih poput Marka Livaje i Ivana Perišića došli upornošću i vizijom Jakobušića...



Tagovi

HajdukLukša JakobušićMarinka AkrapJosip PavićMindaugas NikoličiusHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti