hajduk.hr
hajduk.hr

Čelnici Hajduka: "Imamo spremnog čovjeka za predsjednika, a s Karoglanom je raskinut ugovor"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 08.04.24. | 15:34

Trener do daljnjega je Jure Ivanković, a Nikoličius ostaje do dolaska novog čelnog čovjeka

Aljoša Pavelin, Marinka Akrap i Ivan Matana govorili su na izvanrednoj press konferenciji povodom smjene Lukše Jakobušića na mjesto predsjednika.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvi je govorio predsjednik NO.a Pavelin.

"Nadzorni odbor je sinoć nakon utakmice u Rijeci održao izvanrednu sjednicu. Donijeli smo jednoglasnu odluku o opozivu Lukše Jakobušića s pozicije predsjednika Hajduka. Razlozi odluke nisu ni pritisak javnosti ni medija nego evolucijski korak naprijed temeljen na činjenicama. Procijenili smo da je porazom u Rijeci prvenstvo odlučeno. Nismo vidjeli više nikakvog smisla da se čeka kraj sezone i gubi vrijeme. Idemo u novi četverogodišnji ciklus."

Potom se oglasila v.d. predsjednice:

"Kao uprava smo radili zajedno kao tim. Kada je Nadzorni odbor ovo odlučio. nama je uprava dala mogućnost da nastavimo raditi i da poslovni segment kluba bude besprijekoran. Na nama je da preuzmemo odgovornost. Hvala bivšem predsjedniku. Hvala mu što nam je pružio priliku da imamo raditi u Hajduku i biti dio povijesti."

Imate li spremno rješenje?

"Spremni smo u svakom trenutku reagirati. Da, imamo spremnog čovjeka već neko vrijeme. On bi trebao stupiti na dužnost za oko mjesec dana.", rekako je Pavelin.

Zatim je v. d. predsjednice obavijestila da Mislav Karoglan nije više trener nakno sporazumnog raskida te da će do kraja sezone momčad voditi Jure Ivanković.

Jakobušić se odrekao pravao na otpremninu, potvrdio je to Pavelin:

"Nismo pripremali hoćemo li zamijeniti Jakobušića, nego smo odrađivali svoju ulogu i samo smo htjeli biti spremni ako do razlaza dođe. Smatramo da je ovo pravo vrijeme za rastanak i da krenemo u novi ciklus. Što se tiče financija, moram reći da je gospodin Jakobušić unio svoje vrijeme, energiju, znanje u Hajduk... Odradio je puno dobrih stvari. Jakobušić voli Hajduk, ima pravo na otpremninu, ali se on odrekao otpremnine. Hajduk neće imati financijske posljedice naše odluke".

Mindaugas Nikoličius ostaje do daljnjega, odnosno do razgovora s novim predsjednikom koji mora riješiti neke svoje poslove i nije dostupan do svibnja.

"Sportski direktor u ovom trenutku ima našu podršku. Do razlaza s Karoglanom je došlo nakon razgovora sa sportskim direktorom."

Pavelin se referirao na Jakobušićevu strategiju...

"Strategija je zastarjela. Pet godina je predug period. Nakon godinu dana se Strategija mora pogledati i ažurirati. Mi smo pokrenuli da se Strategija pregleda, ažurira i krene dalje. Cilj je naslov prvaka sljedeće sezone. Samo moramo vidjeti način na koji ćemo se boriti za naslov. Ovaj način se nije pokazao uspješan. Sport je nepredvidiv, to smo vidjeli ove godine." 

Uključio se član Uprave Matana;

"Planove ne radimo od danas do sutra, radimo pola godine do godinu dana unaprijed. Procjenjujemo rizike i upravljamo rizike. Kad dođe novi predsjednik, on će imati svoj smjer. Sukladno tome ćemo kreirati financijsku i sportsku politiku." 

Na pitanje što je pošlo po krivu ove sezone, jer je Hajduk imao dobru momčad, Pavelin se nadovezao:

"Imali smo ove godine kvalitetnu momčad ako gledate pojedince, ali je ispalo da ti pojedinci nisu funkcionirali kao momčad." 

Uslijedio je set pritanja za Pavelina...

Jeste li zakasnili s ovom odlukom?

"Nadzorni odbor mora djelovati na činjenica i argumenata, a ne na temelju emocija. Ne mislim da smo djelovali prekasno. Ne smijemo destabilizirati klub. Reagirali smo točno u onom trenutku kada smo mogli reagirati.

Jeste li vi novi predsjednik?

"Ne, to bi bio cirkus. Niti ja, niti itko od mojih kolega nije razmišljao. Mi smo svoj posao o novom čovjeku napravili vrlo korektno."

Koliko ste bili upoznati s igračkim kadrom?

"Ja o tome mogu pričati samo kao navijač, ali iz ove pozicije to neću napraviti. Ono u čemu Nadzorni odbor jest sudjelovao, ali je to vezano za financijski dio. U smislu tko je dobar igrač ili nije, to je vrlo nezahvalno. Moramo vjerovati ljudima koji imaju odgovornost, predsjednik uprave i sportski direktor. Nas čeka kritični dio posla, pripremanje prijelaznog roka. Novi predsjednik i sportski direktor moraju sjesti i vidjeti hoće li nastaviti suradnju."



Tagovi

HajdukAljoša PavelinLukša JakobušićMarinka AkrapNadzorni odbor HajdukaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti