Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Procurilo ime novog predsjednika Hajduka?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.04.24. | 16:31

Legendarni bivši hrvatski vaterpolist je od prosinca 2022. državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta.

Lukša Jakobušić je bivši, a glavno pitanje ovog ponedjeljka je - tko je sljedeći?

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Poraz od Rijeke na kraju je presudio i Karoglanu i Jakobušiću, a iako je već potvrđeno da će novi v.d. glavnog trenera Hajduka biti Jure Ivanković, tko će u Jakobušićeve cipele zasad nije poznato.

"Spremni smo u svakom trenutku reagirati. Da, imamo spremnog čovjeka već neko vrijeme. On bi trebao stupiti na dužnost za oko mjesec dana. Novi predsjednik ne dolazi iz hajdučke zajednice. Mandat predsjednika je četiri godine. Kad smo birali nove kandidate, a nije ih bilo puno, smatramo da smo izabrali kandidata koji je po svojim karakternim i liderskim osobinama te po kulturi i općoj pojavi vrlo jak kandidat", rekao je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije predsjednik NO-a Aljoša Pavelin.

No, kako to obično biva, ni sat vremena kasnije, u javnost je procurilo jedno ime. Prema navodima Sportskih novosti, a informacija je potom potvrđena i Germanijaku iz izvora bliskih klubu,novi predsjednik Hajduka trebao bi postati nekadašnji nekadašnji hrvatski vaterpolist, Josip Pavić.

U bogatoj sportskoj karijeri, Pavić je osvojio skoro sve što je mogao, a vrhunac je doživio 2012. kad je s Hrvatskom osvojio zlato na OI u Londonu te je onda izabran i za najboljeg igrača turnira. Posljednjih godinu i pol dana radi kao tajnik u Ministarstvu turizma i sporta, a posebno se bavio realizacijom i ulaganjima u stadione te sportsku infrastrukturu od nacionalnog značaja.

Naravno, sve to je i dalje 'off the record', iz kluba ovo sigurno nitko neće potvrditi, ali u svakom slučaju jedna snažna 'persona' kao što Josip Pavić jest bi u ovom teškom trenutku za Hajduk bila jedna vrlo dobra vijest. (G)



Tagovi

Josip PavićHajdukHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti