Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Svjetski mediji: "Savršeni Modrić orkestrirao je hrvatski prolazak na Euro"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.11.23. | 10:01

Novi uspjeh Hrvatske impresionirao je i strane medije

Impresionirani su i svjetski mediji novim uspjehom Hrvatske koja je sinoć na Maksimiru potvrdila ulaznica za novo veliko natjecanje – na Euru u Njemačkoj naredne godine. Unatoč „crnom“ listopadu u kojemu su slijedom dva poraza znatno pale akcije njegove reprezentacije, Zlatko Dalić je razdrmao reprezentaciju i s dvije uvjerljive predstave protiv Latvije i Armenije (te pomoć drugih selekcija u skupini), potpisao još jedan uspjeh nogometne reprezentacije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ugledni britanski Guardian ističe kako je „Hrvatska kampirala na polovici Armenije, ali bez čiste prilike sve do pogotka Ante Budimira“.

„Ubačaj Borne Sose s lijeve strane bio je savršen. A savršen je bio i Luka Modrić koji je s 38 godina orkestrirao i kontrolirao tempo igre u drugom dijelu u kojemu je i kreirao nekoliko sjajnih prilika za svoje suigrače“, stoji u tekstu otočkog medija.

„Ovo je šesto uzastopno veliko natjecanje za Hrvate i sedmo ukupno, no još uvijek čekaju prolazak četvrtfinala na EP-u“, dodaje Guardian.

BBC, pak, u prvi plan ističe dominantnu predstavu hrvatske reprezentacije.

„Igrači Zlatka Dalića imali su 75 posto posjeda u uvodnih 15 minuta utakmice u Zagrebu i osam udaraca prema vratima Armenije prije nego je Budimir pogodio za 1-0. Ovom pobjedom 38-godišnji Modrić će zaigrati na svom devetom velikom natjecanju, 2018. na SP-u je bio drugi, a lani u Kataru treći“, ističe BBC.

Američki Fox Sports piše kako je Hrvatska dokaz koliko su teške europske kvalifikacije.

„Hrvatska je bila druga u Rusiji 2018. godine i treća prošle godine u Kataru, a u studeni su ušli kao reprezentacija koja ne kontrolira vlastitu sudbinu u skupini D. Dvije pobjede Walesa bi izbacila Modrića i društvo u playoff rundu, ali Armenci su pomogli Hrvatima uzevši bod Velšanima, a Hrvatska je znala što joj je činiti u Zagrebu“, ističe američki medij, pa dodaje:

„Armenija nije imala namjeru pasti šaptom u Zagrebu pa je Hrvatskoj bilo potrebno gotovo čitavo poluvrijeme da slomi gostujući otpor, a pogodak je stigao točno prije odlaska na odmor kada je Ante Budimir u mrežu pospremio savršen ubačaj Borne Sose“. (pz)




Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Euro 2024Luka ModrićAnte BudimirZlatko Dalić

Ostale Vijesti