Luka Stanzl/pixsell
Luka Stanzl/pixsell

OCJENE - Hrvatska: Luki još jednom 'chapeau', Budimirova večer potvrde, Sosin centaršut opet vrijedan zlata!

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 21.11.23. | 23:12

Livakovićeva velika obrana, Gvardiolova profesorska predstava, Brozović podsjetio na - sebe

Ovako smo ocijenili hrvatske nogometaše u pobjedi nad Armenijom (1-0). Tko je po vama najzaslužniji za pobjedu, tko je možda, malo podbacio.

Dominik LivakovićVratar
Velika je bila obrana Hovhannisjanu kod 0-0, dok je Wales već vodio protiv Turaka. Taj bi nas gol potpuno bacio u blato. No, to je Livijeva specijalnost, baš takve obrane. Zaustavio je i u drugom dijelu jedan opasan udarac Armenaca, bio je na svakoj lopti, kad je trebalo, ako je u listopadu i bio sukrivac za naše poraze, sad se toga više nitko i ne sjeća. Inače, spomenimo tog Hovhannisjana. Igrač je Astane, zabio je Dinamu gol s bijele točke i već je treći put ove sezone igrao u Maksimiru. Čak ni neki Dinamovi igrači ne mogu se pohvaliti takvom statistikom! A Livi... Dizao je i publiku, tražio podršku, kako li je tek slavio pogodak Budimira. Sad već postaje senator u ovoj momčadi, neupitna i važna karika.
Ocjena
7
Josip StanišićObrana
Igrao do 50.minute. Neobična zamjena u 50.minuti, vjerojatno je u pitanju neki fizički problem. Ali, ako i jest, mogao je izaći odmah na poluvremenu... Njegovu igru najbolje je opisati rečenicom da po njegovoj strani nije bilo prolaza, međutim, nije ni on prolazio prema naprijed. Na početku drugog dijela blokirao je jedan, potencijalno opasan napada Armenaca, u prvom poluvremenu imao je nekoliko dobrih obrambenih reakcija. Ipak, generalno, još uvijek dokazao klasu, da bi trebao biti neupitan na desnom boku.
Ocjena
6
Josip ŠutaloObrana
Ništa pokraj njega nije prošlo, sve je moguće opasnosti otklonio kako i zna kad je u pravoj formi, mirno i bez previše filozofiranja. Nekoliko je puta dobro procijenio kad treba izaći iz zadnjeg reda i prekinuti suparničke akcije, bio je i u tim trenucima siguran. Možda se i u Ajaxu zapitaju zašto je dresu 'Kopljanika' sporan, a u reprezentaciji je 180 minuta u studenome odigrao na visokoj razini. Bez greške, dapače.
Ocjena
6.5
Joško GvardiolObrana
Ako je u Rigi ostao ponešto dužan u zaduženjima koja imaju bočni igrači, protiv Armenaca je stopera odigrao profesorski. Školski. Bez ijedne greške, uvijek na pravom mjestu, ulaui u šut, odnosio lopte na tlu i u zraku. Pravovremeno je i točno odigravao suigračima, a došao je i u poziciju da isproba udarac s 20-ak metara. Nije ni to bilo loše, ali Čančarević je imao svoju večer. Iako je mlad, već uživa respekt protivnika, svaki su put dvaput promislili kad su s njim ulazili u duele. Autoritavan, na svakom metru terena.
Ocjena
7
Borna SosaObrana
Opet, kao i za plasman u Katar, njegov je centaršut donio trijumf. Tada u Splitu, pomalo sretno, bio je autogol, ovog puta nije bilo nikakvog spora. Bio je to 'beckhamovski' ubačaj na glavu Budimira, za pobjedu. I prije toga nekoliko je puta dugim loptama pronašao Budimira, nekoliko je puta i dobro ubacio, Dalić je pogodio što ga je stavio u startnu momčad. Da, pogriješio je Borna kad je prošao Hovhannisjan i imao zicer, ali nadoknadio je to tom asistencijom. Jedna stvar, ipak, ostaje nejasna. Svi znaju da mu je centaršut najjače oružje, da je za 'kifla' pola gola, zašto onda ne izvodi i kornere, koji su uglavnom bili bezopasni.
Ocjena
7
Luka ModrićVezni red
Još jedna sjajna Modrićeva prezentacija. Ako je ovo njegov oproštaj s Maksimirom, onda ćemo ga pamtiti u skladu s Lukinim opusom svih ovih godina. I još su jednom oni mlađi koji dolaze mogli naučiti od Maestra kako se bori za Hrvatsku, što znači glad za nacionalnim dresom. Od prve do zadnje minute komandirao je igrom Vatrenih, bio prvi u presingu, na prvoj liniji obrane, ako je nešto i procurilo. A pamtimo i njegov solo-prodor kroz armenske redove već u smiraj utakmice kad bi, po logici i godinama, trebao biti na 'aparatima'. Luka, još jednom naklon do poda!
Ocjena
7.5
Marcelo BrozovićVezni red
Bio je - Brozović! Onaj pravi, ne onaj iz listopada. Od njega je kretao presing, suveren na sredini terena, uz nekoliko grešaka, ali zanemarivih. Dosta je akcija presjekao, igrao baš kao prava 'šestica', a dojam je da je u nastavku još dodao gas, mogao je i zabiti. To bi bila kruna ove večeri, ali i ovako je puno toga napravio. Armenski veznjaci nisu se mogli s njim nositi ni trkački ni igrački.
Ocjena
7
Lovro MajerVezni red
Igrao do 83.minute. Tražio je loptu, mijenjao pozicije, pokušavao centrirati pa onda proći kroz dva-tri igrača, ali ovog puta sve je završilo u bloku. Ne može uvijek proći, svoju je bitnu rolu odigrao u Rigi, ovdje je ipak bio malo u drugom planu. Ali, i njega je inspirirao Modrić, kad se činilo da pada, nije se dao, dodavao je gas. No, osim dva-tri solidna proigravanja, ostao je samozatajan.
Ocjena
6
Andrej KramarićNapad
Igrao do 69.minute. Ovog puta nije bio egezkutor, ali dobio je s godinama, pogotovo u reprezentaciju, novu dimenziju u igri. Ne mora zabiti, ne mora biti igrač odluke da bi ga se primijetilo, da bi se svidio. Sudjeluje Krama i u defenzivi, proigrava suigrače, kao što je u drugom dijelu prograo Pašalića, uvijek je blizu lopte, u svakoj akciji. Imao je i on dva pokušaja, Čančarević ga je pročitao, ali, s obzirom da se vratio nakon neugodne ozljede, Kramarić je u ove dvije utakmice uistinu zaslužio pohvale za doprinos plasmanu na Euru. Kao i uvijek!
Ocjena
6
Luka IvanušecVezni red
Igrao do 45.minute. Nakon Rige očito nije imao snage za više od poluvremena u Maksimiru, dao je to Dalić naslutiti u najavi utakmice. Krenuo je žustro, igrao u visokom presingu, dosta bio s loptom, ali izostala je 'monetizacija'. Jednom je pucao sa svoje pozicije, s lijeve strane desnicom, dojam je da je još nekoliko puta mogao iskušati udarac, umjesto da je težio proigravanju.
Ocjena
6
Ante BudimirNapad
Igrao do 83.minute. Toliko je čekao prvi gol u pravoj utakmici za Hrvatsku, vjerojatno se već i sam pitao hoće li ikad zabiti. Dočekao ga je kad je bilo najpotrebnije i okrenuo vlastitu karijeru u reprezentaciju u sasvim drugom smjeru. Naime, prije mjesec dana nije bio niti pozvan, sad je dobio poziv, ali su svi bili skeptični oko njegove kvalitete, bez obzira na brojne pogotke u La Ligi. Pokazao je već u Rigi da 'diše' drugačije, radio je puno za momčad, nastavio je jednako i u Maksimiru. Od prve minute! I nagrada je stigla na najbolji način, Budmira će Hrvatska pamtiti kao junaka!
Ocjena
7.5
Mario PašalićVezni red
Igrao od 46.minute. Opet je s klupe donio promjenu. Opasan, raspoložen, više kao asistent nego eguzekutor, a zašto neki njegov ubačaj ili udarac nije završio u mreži treba pitati Čančarevića. Nije mu bitno na kojoj poziciji igra, kad je na terenu, oko njega se uvijek nešto događa i to treba honorirati. Sigurno ima mjesta u reprezentaciji, zahvalan igrač.
Ocjena
6.5
Josip JuranovićObrana
Igrao od 50.minute. Vidi se da ga je mučila ozljeda, nije bio probojan i poduzetan kao što zna biti, ali odigrao je iskusno, mirno, sigurno, u skladu s trenutnim mogućnostima. Nije dopustio Armencima da ga zaskoče, iako su pokušavali po njegovoj strani, odradio je sve što je trebao.
Ocjena
6
Marco PašalićNapad
Igrao od 69.minute. Očita energija, prepun želje, pamtit će se 'onaj' prodor, koji na kraju nije završio pogotkom. Ali, ako ovako nastavi, sigurno će i doći i gol. Najveći dobitnik dviju utakmica u studenome, od igrača, koji nije niti na predpozivu, došao je od izglednog kandidata za Euro.
Ocjena
6
Luka SučićVezni red
Igrao od 83.minute. Premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Martin BaturinaVezni red
Igrao od 83.minute. Premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Zlatko DalićTrener
Ostvario je cilj, odveo je momčad na svoje četvrto veliko natjecanje. Od četiri pokušaja! Išlo je teže no što je itko očekivao, ali kad je trebalo, kad je morao pronaći idealna rješenja, on ih je pronašao. I u Rigi i protiv Armenije. Napravio je samo jednu zamjenu, postavio je Sosu na lijevi bok, vratio Gvardiola na stopera i to se isto pokazalo dobitiničkim potezom, Sosa je bio asistent za pobjedu. Dobio je na vremenu, ima gotovo sedam mjeseci da dobro promisli hoće li ostati vjeran istim idejama, ili će ipak nešto mijenjati, staviti u prvi plan neke nove igrače, nekima dati više povjerenja. I da, kao što je i sam rekao, nakon što se teško plasira na veliko natjecanje, Hrvatska na turniru opet bude goropadna.
Ocjena
7



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaArmenska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti